Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Aanleveren

Voor het beste eindresultaat is het belangrijk dat u uw bestanden op de juiste manier bij ons aanlevert. U moet rekening houden met de volgende specificaties:

  • • Het bestandstype
  • • De kleur(ruimte)
  • • De resolutie
  • • Het formaat + evt. extra marge

Hieronder lichten we de specificaties toe maar mocht u hierover toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen en beantwoorden graag uw vragen.

Bestandstype

Bij voorkeur werken we het liefst met “TIF” of “PSD” bestanden. Andere bestanden zoals “PDF” of “AI”(Illustrator) is mogelijk maar gelieve eerst in overleg. Uiteraard verwerken wij ook “JPG” en “PNG” bestanden maar we raden het in principe af om in deze bestandstypes te werken omdat dit vanwege compressie tot kwaliteitsverlies zal lijden. Elke keer dat een bestand wordt opgeslagen als “JPG” zal dat weer een stap in kwaliteitsverlies zijn.

Kleurruimte / ICC Profielen

Onze workflow is in RGB. Wij verwerken alle RGB kleurprofielen (zoals ProPhoto RGB, Adobe RGB, sRGB), zolang deze maar zijn ingesloten in het bestand. Zorg er dus voor dat bij opslaan van uw bestand het ICC profiel wordt ingesloten. Als er geen ICC kleurprofiel is ingesloten is het Russisch Roulette hoe de kleur uit de printer zal komen.

Wij verwerken ook CMYK bestanden echter is de CMYK kleurruimte vele malen kleiner dan de RGB kleurruimte. Is uw bestand al in CMYK laat dat dan zo en laat ons de kleurconversie doen en zet deze niet zomaar om naar RGB.

Resolutie

Voor optimale print kwaliteit vragen wij een resolutie van minimaal 180 dpi en maximaal 566 dpi. Lager is mogelijk maar zal mindere print kwaliteit opleveren. Indien het bestand niet voldoet aan deze resolutie maak deze dan NIET groter in Photoshop maar laat dat aan ons over. Interpolatie van pixels in Photoshop geeft een slechter resultaat dan als wij dat middels onze printsoftware doen. Indien uw bestand niet aan de eis voldoet zullen we u informeren.

“Bij twijfel laat ons uw bestand controleren”

Formaat

papier + inlijstingUw bestand dient op het juiste beeldformaat te worden aangeleverd als Tif of PSD voorzien van ICC RGB kleurprofiel (zie kleurruimte / ICC profielen) met een minimale resolutie tussen de 180 en 566 dpi.

Voorbeeld:
Als het werk 80 x 120cm moet worden dan levert u deze aan als 80 x 120 cm met minimaal 180 dpi, RGB, als Tif of PSD.

CanvasCanvasprints zullen in de regel moeten worden opgespannen. We hebben daarom altijd 5mm extra beeld nodig + minimaal 6cm extra rand om te kunnen opspannen op 2cm frame en 8cm voor een 4cm frame. U heeft de mogelijkheid om de zijranden wit te laten, een kleurtint te hebben of beeld door te laten lopen. Als wij de randen aan moeten zetten middels beeldbewerking zullen daar extra kosten aan verbonden zijn.

Voorbeeld:
Als het werk (beeldzijde) 80 x 120cm moet worden en u wilt hierbij doorlopende zijranden hebben dan moet u voor een 2 cm frame een bestand aanleveren van 92 x 122cm (80+6+6 x 120+6+6).

Als het werk (beeldzijde) 80 x 120cm moet worden en u wilt hierbij doorlopende zijranden hebben dan moet u voor een 4 cm frame een bestand aanleveren van 96 x 126cm (80+8+8 x 120+8+8).

HD Finish/Chromaluxe, Certified Liquid Gloss, DiasecUw bestanden dienen op het juiste beeldformaat inclusief 5mm extra marge (extra beeld) te worden aangeleverd als Tif of PSD bestand voorzien van ICC RGB kleurprofiel (zie kleurruimte / ICC profielen) met een minimale resolutie tussen de 180 en 566 dpi.

Voorbeeld:
Als het werk 80 x 120cm moet worden dan levert u deze digitaal aan als 81 x 121 cm. Als het werk niet juist op formaat wordt aangeleverd zullen wij deze niet in productie nemen of extra kosten berekenen.


Share this: