ChromaLuxe

Een hoogwaardige en duurzame afdruk op aluminium.

Home > ChromaLuxe

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

ChromaLuxe

chromaluxe-logo-cl

De mogelijkheden met ChromaLuxe zijn erg divers

chromaluxe-logo-cl

ChromaLuxe is de marktleider op het gebied van sublimatie op aluminium en wordt ook wel HD-Metal genoemd waarbij HD voor “High Definition” staat. ChromaLuxe is een duurzame nieuwe techniek die zijn oorsprong in Amerika heeft. ChromaLuxe is een medium voor fotografie of kunst met ongekende kwaliteit.

Vrijwel elke creatie kan op een ChromaLuxe-print worden afgedrukt. Het biedt een bijna 3-dimensionaal effect en heeft een enorme kleurdiepte die elke verwachting overtreft. De afbeelding wordt namelijk in het oppervlak aangebracht en er niet op gedrukt. Dit betekent dus ook dat deze afdrukken zeer duurzaam zijn. De ChromaLuxe-prints steken dan ook met kop en schouders uit boven prints op Dibond of op aluminium.

  • Lichtgewicht panelen
  • Breed kleurenpalet
  • Bijna 3D-effect
  • Duurzaam proces
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur

Levertijd: 10 werkdagen

Prijs: vanaf 49,00

Ons uitgebreide aanbod

ChromaLuxe kent twee soorten beelddragers. De èèn heeft een ‘witte’ basislaag de ander ‘geborstelde zilverkleurige’. Voor beide soorten kunt u kiezen uit een glanzende of matte uitvoering.

Metal Matt
Metal Gloss
White Gloss
White Matt
previous arrow
next arrow
 
paco-raphael_wm

White Matt

Witte Basis oppervlak met Matte toplaag

paco-raphael_wg

White Gloss

Witte Basis oppervlak met glanzende toplaag

paco-raphael_mm

Metal Matt

Geborsteld Aluminum oppervlak voorzien van een matte toplaag

ms-allessio-50×50-hd-mg

Metal Gloss

Geborsteld Aluminum oppervlak voorzien van een glanzende toplaag

Waarom u kiest voor ons

Certified plus lab

Re-Art kreeg als eerste in Nederland het ‘Certified Plus Lab’ certificaat en dat is niet voor niets. Als sinds 2012 zijn wij begonnen met testen of dit product hoogwaardig genoeg was voor het hoge segment van de kunst en fotografie. Dat heeft geresulteerd in een nauwe samenwerking tussen Re-Art en ChromaLuxe. Re-Art was in 2015 de eerste die de techniek introduceerde in de kunstwereld en pionier werd voor dit product dat veel kennis en vakmanschap verreist om goed en stabiel mee te kunnen werken.

Bèta testbedrijf voor ChromaLuxe

Re-Art is bèta testbedrijf voor ChromaLuxe-prints en is mede bepalend geweest voor het witpunt binnen de fine art dat nu wordt gebruikt bij de prints. De enorme kennis van kleurmanagement en kalibratie van Re-Art heeft geresulteerd dat ChromaLuxe onze kennis heeft kunnen gebruiken in afstemming van het proces. Door onze kennis en expertise in dit product halen wij meer uit dit product dan onze concurrentie en kunnen wij stabiel werken. Wij garanderen dat de kleur constant blijft, ook bij nabestellingen.

Garantie

Het streven van Re-Art is om duurzame prints te maken met zeer lange levensduur die niet kunnen verkleuren.

De aangetoonde houdbaarheid getest door het vooraanstaand laboratorium ‘Wilhelm Research Imaging’ is 65 jaar. Als Re-Art geven wij u daarom 50 jaar garantie op onze prints. Hiervoor bekijkt u onze speciale garantievoorwaarden.

“Bij ons kunt u terecht voor het maximaal haalbare formaat van 122 x 244cm!”

De eigenschappen van de plaat

Een print kent als basis een aluminium plaat van 1,5mm dik en heeft een witte of aluminium ondergrond met een matte, satijn of gloss topcoating voor het gewenste effect. Naast het enorme kleurbereik zijn ze krasbestendiger dan plexiglasproducten en zijn ze bestendig tegen vocht en agressieve reinigingsmiddelen.

 

Levensduur

Re-Art staat bekend om zijn duurzame producten met lange levensduur en dat was een van de redenen voor ChromaLuxe te kiezen. Het vooraanstaand laboratorium ‘Wilhelm Research Imaging’ heeft het product op houdbaarheid getest en een minimale levensduur van 65 jaar afgegeven. Fabrikanten van inkten van prints op dibond geven in hun leveringsvoorwaarden maximaal 2 tot 3 jaar!

Uw creatie op maat gemaakt

Bij Re-Art uit Almere is alles maatwerk, dus ook onze ChromaLuxe-prints. Wij maken alles zelf op maat tot op de millimeter en werken niet als andere aanbieders met standaard formaten waar u geen vrije keuze heeft. U kunt bij ons terecht voor het maximaal haalbare formaat van 122 x 244 cm. Daarnaast kunnen wij ook de door u gewenste vormen voor u uitsnijden. Zoals bijvoorbeeld rond of ovaal.

Het Proces

Nadat wij uw bestand hebben gecontroleerd en geoptimaliseerd voor het proces, printen wij met archival inkten op speciaal papier. Dit doen wij uiteraard met een Epson printer die speciaal voor dit proces is afgesteld. Epson levert nog altijd de hoogst mogelijke printresolutie.

Nadat de plaat op maat is gezaagd gaat deze met de print in onze grote heatpress en wordt deze onder hoge druk enige tijd 200 graden verhit. Tijdens dit verhittingsproces worden de inkten als het ware vergast en overgebracht in de toplaag.

Nadat de print is afgekoeld kan de plaat naar wens worden afgewerkt en worden voorzien van ophangprofiel of lijst, geheel naar wens van de kunstenaar.

Nu ook mogelijk met textuur!

De grote wens van Re-Art voor de kunst was ChromaLuxe-print met textuur. Deze wens is nu eindelijk uitgekomen en hierdoor kunnen wij u een product leveren met een toplaag van textuur. Dit geeft een kunstwerk een extra beleving, wat voor vele toepassingen interessant kan zijn. Uiteraard bieden wij naast deze prints nog vele andere fine art druktechnieken aan om uw creatie tot zijn recht te laten komen. De medewerkers van Re-Art weten als geen ander hoe dit te realiseren is en voorzien u graag van persoonlijk advies. Bel naar 036-536 88 75 om de mogelijkheden met ons te bespreken.