Eddy Zoëy released kunstproject in samenwerking met Re-Art

Eddy Zoëy mag dan hoofdzakelijk gezien worden als presentator, maar wat veel mensen niet weten is dat hij daarnaast ook nog muzikant en kunstenaar is. Een studie aan de kunstacademie ging hier aan vooraf. Zijn Popart-achtige doeken zijn in verschillende exposities tentoongesteld. Ook over de grenzen is zijn werk te zien geweest (Wenen, HongKong, Beijing).

In samenwerking met Re-Art worden er nu prachtige gelimiteerde werken uitgebracht van zijn werken en heeft van de vraag “Kunt u iets voor mij schilderen als dit maar dan in groen” een serieus project gemaakt.

Bekijk hier zijn video “Could You Paint me Something……..

Meer over Eddy Zoëy

Eddy werd geboren in Almelo in 1967, als Frederik Eddy Morsink (roepnaam Eddy). Hij bracht z’n jeugd door in Wierden, deed het VWO, daarna Kunstacademie en studeerde af als Grafisch Ontwerper. Naast vormgevingswerkzaamheden voor tijdschriften (als OOR, Hitkrant & Autovisie) én het uitvoeren van een groot aantal freelance-ontwerpersklussen, tekent hij daarnaast als componist/auteur bij Polygram.

Vanaf 1996 wordt Eddy (naast schrijver en producer voor anderen), ook recording-artist, met ondertussen 5 eigen albums op z’n naam. Allen bestaande uit zelfgeschreven tracks. Zo scoorde hij in 1992 een publishersdeal bij Polygram en schreef ‘ie voor een breed scala aan artiesten liedjes, waaronder: twee dikke nr.1-hits.

In de zomer van 1997 begint Eddy als TV-presentator bij TV-Oost. En in september 1998 start hij dan -eindelijk- bij BNN op de nationale televisie. Dat werkt goed! 23 jaar later, zien we hem nog steeds op de Nederlandse Televisie!

Ook is Eddy een geoefend stemmen-inspreker en wordt hij na verschillende animatierollen gevraagd de volledige stemmenregie van de animatiefilm ‘The Simpsons Movie’ op zich te nemen.

In het theater heeft ‘ie ondertussen al met 5 initiatieven op de planken gestaan, allen met verhalen en liedjes (en 3 shows daarvan, door Eddy geschreven en geregisseerd).

Noemenswaardig zijn dan zeker nog zijn boek ‘Eeuwige Roem’, z’n job als radio-DJ, en z’n acteerwerk (in bijv. ‘Spangas in Actie’, ‘Misfit’ en ’t stem-acteren in bijv. ‘Ice-Age’, ’Verschrikkelijke Ikke’ en ’AngryBirds’)

Het verhaal van een duizendpoot? Misschien wel, maar voor Eddy zijn (overigens, altijd ondergeschikt aan z’n gezin) het presenteren, muziek maken en kunst creëren het belangrijkst van alle bovengenoemde disciplines.
Wat betreft de toekomst: Eddy blijft nieuwe dingen opstarten, en al z’n voorgaande disciplines combineren.

Momenteel  is Eddy Zoëy

  • presentator van RTL-Boulevard
  • de vaste stem van National Geographic
  • voice-over van verschillende andere TV-programma’s
  • op theatertour met de Eddy Zoëy Band; ’s avonds in de theaters door ’t land,
    én overdag op scholen met ’n speciaal educatief programma
  • betrokken als artiest/schrijver/uitvoerende/producer van verschillende muziekinitiatieven
  • en schilder van z’n doeken!