Facsimile prints

Reproducties die niet van het origineel te onderscheiden zijn!

Home > Facsimile prints

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Facsimile prints

Facsimile prints

De term facsimile komt van het Latijnse fac simile en betekent letterlijk “maak gelijkend”. Een facsimile [spreek uit als faksiemielee] is een duplicaat van een oud handschrift of oude druk waarbij deze vrijwel identiek wordt nagemaakt en niet te onderscheiden is van het origineel. Facsimile’s worden meestal gebruikt in musea als vervanging van het origineel als deze te kwetsbaar is om tentoon te stellen.

Bij een Facsimile zullen we ook 100% formaat aanhouden van origineel en drukken op gelijkwaardig zuurvrij papier.

Re-Art maakt al sinds het bestaan van de digitale print facsimile prints waaronder de bekende serie van John James Audubon die in het Audubon museum te Key West te zien en te koop zijn en de bekende series van Piranesi. In sommige gevallen brengen wij bladgoud aan of worden deze met de hand in gekleurd.

  • Niet van origineel te onderscheiden
  • Volgens isonorm 9607
  • Rasterloze reproductie
  • Houdbaarheid tussen de 100-400 jaar
  • Geen contact nodig met het origineel

Levertijd: 10 a 15 werkdagen

Prijs: vanaf 12,50

Waarom moet u bij Re-art zijn voor Facsimile prints?

Er zullen weinig bedrijven zijn die “echte” Facsimile prints kunnen vervaardigen of de expertise en apparatuur hebben die nodig is om dit soort museale prints te kunnen vervaardigen. Wij hebben de nodige ervaring om met dit soort kwetsbare originelen om te gaan en kunnen desgewenst dat in samenwerking doen met de fotografische afdeling van een musea als het origineel het museum niet kan verlaten. Met onze Cruse Fine Art Scanner is er geen contact met het origineel en is het koude led licht niet schadelijk voor het origineel.

“Het allerbeste. Tot in elk detail. Ongelooflijk mooi.”

De eigenschappen van een Facsimile print

De facsimile print heeft dezelfde eigenschappen als de gicleeprint en fine art print en voldoen aan de isonorm 9607 die door musea als eis wordt gesteld voor papier. De materialen zijn zuurvrij en bevatten geen chemische toevoegingen zoals chemische witmakers. De reproducties laten zich redelijk goed reproduceren en de afdrukken zijn rasterloos en vrijwel niet te onderscheiden van het origineel.

fascimile-extra-inzet-sfeer-800×800-pixels

Garantie van Re-Art

Het streven van Re-Art is duurzaam met een zeer lange levensduur en prints die niet kunnen verkleuren. Omdat onze Facsimile prints aan de hoge eisen voldoen die door musea worden gesteld geven wij een levenslange garantie op onze Facsimile prints.

Levensduur

De Facsimile prints van Re-Art voldoen aan de “archival” standaard en hebben een houdbaarheid die tussen de 100 en 400 jaar ligt mits deze geconserveerd worden bewaard.

Lees meer

* Testomstandigheden en resultaten volgens het Wilhelm Imaging Research Institute : 25 graden celsius, een luchtvochtigheid van 60% en een lichthoeveelheid van 450 lux, bij een blootstelling van 12 uur per dag. Deze omstandigheden zijn vergelijkbaar met verlichting in galeries en musea, kantoren en woonkamers.

Het Proces

Het origineel wordt met onze Cruse Fine Art Scanner hoogwaardig gedigitaliseerd waarbij elk detail wordt vastgelegd. Vervolgens gaat door middel van kleurcorrectie zo dicht mogelijk naar het origineel toegewerkt worden.

Lees meer

In de meeste gevallen zal het digitale bestand worden opgeschoond en worden eventuele beschadigingen of plekken die verzuurd zijn verwijderd. Als het bestand gereed is kan er worden afgedrukt op een gelijkwaardig materiaal als origineel.

Wilt u iets toevoegen aan uw Facsimile?

Indien gewenst kunnen wij uw facsimile veredelen met bladgoud of kleuren deze handmatig in.

Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.