Fine Art Prints

Fine Art Prints, hoogwaardige prints gemaakt om zeer lang mee te gaan.

Home > Fine Art Prints

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Fine Art Prints

Fine Art Print heeft een lange levensduur

Fine Art Print is een term die vaak wordt gebruikt binnen de professionele fotografie en kunstwereld en verwijst naar afdrukken van prints van zeer hoge kwaliteit. Het is echter niet zomaar een garantie dat deze prints alle gestelde kwaliteitscriteria halen. Het grote verschil tussen Fine Art papier en normaal papier zit in de samenstelling van het papier en de inkten die worden gebruikt bij het printen.

Bij dit type prints is het de bedoeling dat door gebruik van het juiste papier in combinatie met de juiste pigmentinkten de ‘archival’ standaard voor de prints wordt gehaald met een houdbaarheid heeft van minimaal 100 jaar. De term ‘archival’ (archivering) verwijst in de context naar een materiaal, zoals papier, dat geschikt is om langdurig te archiveren zonder te veranderen van kleur.

  • levenslang houdbaar
  • Uv bestendig
  • Keuze uit veel verschillende papier soorten
  • Maximale print resolutie
  • Kleurbereik groter dan drukken
  • Duurzaam proces

Levertijd: 5 werkdagen

Prijs: vanaf 12,50

Fine Art Print heeft een lange levensduur

Fine Art Prints kent vele soorten materialen. Wij onderscheiden ze in de volgende categorieën.

Fine Art Mat Paper
Fine Art Photo paper
Fine Art Canvas
Fine Art Sublimatie
previous arrow
next arrow
 
hahnemuehle_germanetching_308

Fine Art Mat Paper

De mat papers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten variërend, in grams gewicht en structuur.

hahnemuehle_fine_art_baryta_325

Fine Art Photo paper

De photo papers zijn voorzien van een extra coating laag, bij ons verkrijgbaar in Satijn en Glans.

hahnemuehle_canvasartist_340g

Fine Art Canvas

De canvas’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, variërend van structuur en met of zonder coating.

hd-finish-baklijst

Fine Art Sublimatie

Een speciale fine art print gecombineerd met het sublimatie proces. Lees hier mee over op  Chromaluxe en HD Finish.

Waarom schakelt u ons in?

Wij ademen kunst en doen niets anders dan samenwerken met nationale en internationale kunstenaars, galeries en (kunst)fotografen. Daarom begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is dat uw kunstwerk of foto zo goed als mogelijk wordt geproduceerd. Voor ons verdient een eventuele kunstreproductie net zo veel waardering als het origineel.

“Wij garanderen dat kleuren constant blijven bij nabestellingen en geven keiharde garanties op onze producten”

Certificeringen

Re-Art is grondlegger van ‘Certified Art Giclee’. Dit is de Europese standaard voor giclee en Fine Art Prints. Daarnaast zijn wij ‘Certified Plus Lab’ voor ChromaLuxe en ‘Certified Studio’ voor Hahnemuhle en behoren wij tot de beste internationale Fine Art Print makers.

Persoonlijke benadering & Advies

Re-Art is een vooruitstrevend Fine Art Print bedrijf dat altijd op zoek is naar nieuwe toepassingen en technieken. Bij ons krijgt u altijd een persoonlijke benadering, veel advies en begeleiding in uw project(en) en vindt u bij ons alles onder een dak. Wij zijn zeer betrokken bij u als kunstenaar en denken met u mee. Wij garanderen dat kleuren constant blijven bij nabestellingen en geven keiharde garanties op onze producten. Indien gewenst verzenden wij uw prints voor u de hele wereld over en dat maakt ons bijzonder ten opzichte van onze concurrentie.

Onze garantie

Het streven van Re-Art, gevestigd in Almere, is duurzaam met zeer lange levensduur en prints die niet verkleuren. De aangetoonde houdbaarheid getest door het vooraanstaand laboratorium ‘Wilhelm Research Imaging’ is tussen de 70 en 400 jaar afhankelijk van het gekozen materiaal. Daarom geven wij u levenslange garantie op onze prints. Bekijk hiervoor gerust onze speciale garantievoorwaarden.

De eigenschappen van een Fine Art Print

De Fine Art Print verschilt niet zo veel ten opzichte van een giclée print. Bij giclée prints gebruiken we doorgaans matte papiersoorten met lichte textuur of canvas, bij Fine Art Prints kunnen dit ook fotografische Baryta papieren zijn die wel als basis een drager hebben van zuur en OBA vrij katoen of alfacellulose. OBA’s zijn chemische witmakers die de levensduur verkorten. Door gebruik te maken van de Baryta satin toplaag bereiken we een grotere kleurruimte en een hogere zwarting (D-Max). De afdrukken worden daardoor contrastrijker met een intensere kleurbeleving.

Levensduur

De Fine Art Prints die u bij ons bestelt, hebben een levensduur van minimaal 100 jaar.

Het Proces

Nadat we het digitale bestand hebben ontvangen, wordt eerst zorgvuldig gecontroleerd of deze geschikt is om hoogwaardige afdrukken mee te maken. Wij adviseren altijd een kleine proefdruk te laten maken om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Als deze proefdruk is goedgekeurd en u de keuze heeft gemaakt op welk materiaal u wilt afdrukken, vervaardigen wij uw print. Het goedgekeurde digitale bestand wordt bij ons zorgvuldig opgeslagen voor eventuele herdrukken.

Formaat

Bij ons worden de prints in principe vanaf de rol geprint. Het maximale formaat wordt dus bepaald door de maximale breedte van de rol van uw keuze. Dit is per materiaal verschillend. De meeste materialen zijn minstens 111 cm breed en sommigen gaan zelf tot 152 en 164 cm. De lengte van de rollen zijn 12 à 15 meter lang.

Nu ook op Metalic papier!

Vanaf nu is het mogelijk uw Fine Art Prints te printen op metalic papier waardoor deze een zeer bijzondere uitstraling krijgen. Maak een afspraak of bel naar 036-536 88 75 en informeer naar de mogelijkheden.