Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Plexiglas • Diasec®


Diasec_detail_02
Diasec_detail
25mm_Allu_frame
Loading image... Loading image... Loading image...
Diasec / Plexiglas is ‘de’ high-end afwerking als het gaat om presentatie achter acrylaat. De topfotografen en kunstenaars kiezen niets voor niets al jaren voor Diasec als het gaat om een zeer hoogwaardig acrylaat product.

Re-art combineert alle top onderdelen Dibond, Certified Art Giclee paper, Diasec (verlijming) en Plexiglas (Acrylaat) tot een kwalitatief hoog eindproduct.

  1. Afdruk op maximale printresolutie
  2. Voldoet aan de museumnorm die fotomusea stellen
  3. Mogelijk in Gloss en Matt
  4. Bevestigd op 4mm Dibond
  5. Inclusief aluminum Frame
  6. Strakke en moderne uitstraling

Productinfo

Diasec • Plexiglas bij Re-Art

De certified fine art print wordt opgeplakt op een dibond sandwichpaneel van 4 mm dik. daarna wordt deze voorzien van een duurzame en meest heldere siliconen verlijming (Diasec) in zijn soort. Deze verlijming zorgt voor de hechting van de Plexiglas die ervoor komt. Aan de achterkant wordt een aluminium ophangframe (25mm) gemonteerd, bij bevestiging aan de muur geeft dit een zwevend effect.

werktek-diasec-001

Achtergrondinfo

Waarom Plexiglas

Plexiglas is een merknaam en het beste meest heldere in zijn soort. De print wordt op een dibond (alluminium drager) geplakt en voorzien van een heldere siliconen lijmlaag die zorgt dat het plexiglas op de foto kan worden verlijmd. Deze siliconen lijmen zijn UV bestendig en tasten de print niet aan. De werken op Dibond met Plexiglass voldoen aan de museumnorm die fotomusea stellen.


Waarom Diasec

Diasec® is een merknaam. Het procede is eind jaren 60 door de Zwitserse chemicus "Heinz Sovilla" ontwikkeld, die het ook de naam Diasec® heeft gegeven. Diasec® is altijd toonaangevend geweest in kwaliteit in de kunstsector. Diasec is niets meer dan de lijm die wordt toegepast en zorgt tussen de hechting van print en plexiglas. Inmiddels zijn er meerdere mogelijkheden voor verlijming tussen print en plexiglas. In alle gevallen blijft het van belang dat men wel met de juiste papieren en inkten werkt zodat die geen chemische reactie aangaan met elkaar.


Juiste combinatie

Diasec is in Nederland zo’n beetje de standaard geworden als het gaat om duurzaamheid, maar Diasec zegt niets over de kwaliteit van de gebruikte print, de gebruikte siliconen lijm en het merk acrylaat. Het is slechts een gepatenteerde naam dat staat voor betrouwbaarheid. Bij gebruik van een verkeerde print zal hij gewoon verkleuren en kunnen de siliconen een reactie aangaan met de coating van het papier. Wat nadelig kan zijn, is de verzuring van het papier aan de zijranden. Door blootstelling van zuurstof en vocht dat kan binnendringen aan de zijranden treed er vergeling en soms zelf schimmel op. Het is daarom van belang met het juiste papier te werken. Wordt er mindere kwaliteit acrylaat gebuikt dan ontstaat er een groene zweem of een melkachtige sluier als er een spot op wordt gezet wat de afbeelding niet ten goede komt.


Keuze van grondstoffen

Wat enorm belangrijk is voor acrylaat producten is de verlijming van de foto met het acrylaat. Er wordt verlijmd met heldere siliconen lijmen (Diasec) of met lijmfolies. Lijmfolies hebben een kortere levensduur (hooguit 7 jaar) en zullen gaan oplossen door blootstelling van UV. Het acrylaat zal gaan loslaten en er treed een grauwe sluier op. Acrylaat verlijmd met siliconen zijn duurzamer maar de siliconen hechten niet aan elk materiaal en kunnen een chemische reactie aangaan met papier en inkten. Het process vereist vakmanschap en ervaring.

Bij deze processen wordt een foto gelijmd op een Dibond drager en vervolgens voorzien van een acrylaat. Acylaat is de grondstof voor Plexiglas en Persplex of aanverwante producten. Plexiglas en Persplex zijn merknamen die staan voor kwaliteit en helderheid. Helaas worden veel producten onder deze naam aangeboden terwijl het een goedkope mindere kwaliteit is. Binnen dit segment heb je net als glas enorme kwaliteits en prijsverschillen. Goedkoop acrylaat is zeer krasgevoelig, heeft een groenige zweem en is niet helder. Merken als Plexiglas, Persplex of True Lite zijn duur maar ook kwalitatief zeer goed.Levering

Productietijd

Indien het Masterbestand gereed is moet u bij de Diasec afwerking rekening houden met een productietijd van 2 tot 3 weken. Afhankelijk van de planning op dat moment is het bespreken van een snellere levering mogelijk.


Verpakking

Re-Art heeft veel ervaring met het verpakken van Diasec werken. Met de grootste zorg pakken we uw product in en zorgen ervoor dat deze veilig verzonden kan worden.

Bij afname van meerdere of groot formaat werk (> 90 x 90 cm) adviseren we om dit bij ons af te komen halen of om gebruik te maken van ons afleverdienst.