Diasec

De “high-end” afwerking achter Plexiglas

Home > Diasec

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Diasec

diasec_logo

Diasec®: foto’s beschermen tegen krassen, uv en vuil

diasec_logo

Diasec is ’s werelds meest gevestigde en kwalitatief bewezen vloeibare verlijmingsproces van print en plexiglas (acrylaat) en was het eerste systeem waarmee foto’s direct en permanent op glas en acrylplaat konden worden gehecht. Het is dé high-end afwerking als het gaat om presentatie achter plexiglas. Niet voor niets kiezen musea, topfotografen en kunstenaars al jaren voor deze afwerking als het gaat om een zeer hoogwaardig en betrouwbaar plexiglas (acrylaat) product.

Ten opzichte van andere plexiglas producten geeft Diasec een hogere contrastrijke kleurweergave en heeft het meer kleurdiepte. Het heeft een beschermende uv-filter en is duurzaam. Verder maakt het gebruik van het kwalitatief hoogwaardige plexiglas en archival pigment prints en wordt het verlijmd op dibond. Diasec® is een wereldwijd handelsmerk geregistreerd door Diasec-Sovilla S.A. in Zwitserland, die de techniek in 1969 ontwikkelde.

  • Maximale printresolutie
  • Voldoet aan museumnorm
  • Mogelijk in Glans, Mat en Ontspiegeld
  • Bevestigd op 4mm Dibond
  • Inclusief aluminum ophangframe
  • Strakke en moderne uitstraling

Levertijd: 10 a 15 werkdagen

Prijs: vanaf 95,00

Diverse uitvoeringen mogelijk

Diasec is bij ons verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: glanzend, mat en ontspiegelend.

Diasec Gloss
Diasec Matt
Diasec Trulife
previous arrow
next arrow
 
inzet-diasec-gloss-800×800-pixels

Diasec Gloss

4mm Dibond voorzien van 3mm glanzende plexiglas afgewerkt met 25mm ophangprofiel aan de achterzijde.

inzet-diasec-matt-800×800-pixels

Diasec Mat

4mm Dibond voorzien van 3mm matte plexiglas afgewerkt met 25mm ophangprofiel aan de achterzijde.

inzet-diasec-trulife-800×800-pixels

Diasec Trulife

De museumglas variant van plexiglas. Helderder en geeft vrijwel geen reflectie en is daardoor vrijwel ontspiegeld.

Waarom u voor ons kiest

Re-Art heeft de opkomst van het plexiglas meegemaakt en is pionier geweest als het gaat om plexiglasproducten. We hebben daardoor een enorme ervaring opgebouwd als het gaat om de kwaliteit van deze producten en we weten als geen ander dat er zeer veel slechte plexiglasproducten worden aangeboden. Wij hebben van die dure lessen uit het verleden geleerd en hebben daarom gekozen voor het zeer betrouwbare en hoogwaardige Diasec.

“Wij garanderen dat kleuren constant blijven bij nabestellingen en geven keiharde garanties op onze producten”

Trulife

Diasec kan worden gebruikt in combinatie met Trulife en is de museumglasvariant van plexiglas. Het is net als museumglas helderder en geeft vrijwel geen reflectie. Daarnaast heeft het een zeer hoog uv-filter van 99%, is het minder statisch en minder gevoelig voor krassen.

Persoonlijke benadering & Advies

Bij ons wordt u altijd persoonlijk benaderd, krijgt u veel advies en begeleiding in uw project(en) en vindt u alles onder een dak. Wij zijn zeer betrokken bij u als kunstenaar en denken met u mee. Wij garanderen dat kleuren constant blijven bij nabestellingen en geven keiharde garanties op onze producten. Indien gewenst verzenden wij uw prints voor u de hele wereld over en dat maakt Re-Art bijzonder ten opzichte van de concurrentie.

Garantie van Re-Art

Bij Re-Art streven we naar duurzaamheid en een zeer lange levensduur, mede door het verkleuren van kunstwerken te voorkomen. Helaas zijn er geen officiële testgegevens bekend dan onze eigen testen die inmiddels al 15 jaar de tijd goed hebben doorstaan. Wij geven u daarom een lange garantie op ons product. Zie daarvoor onze speciale garantievoorwaarden.

De eigenschappen van deze afwerking

Het standaard acrylaat (plexiglas) is er in zowel hoogglans of matte (anti-relflex) uitvoering en er is ook de keuze voor het museum plexiglas Trulife. Het plexiglas is er standaard in 2, 3 en 4mm en op aanvraag kunnen er ook dikkere uitvoeringen worden gemaakt. Er wordt gebruikgemaakt van een Dibond drager. Dibond is een sandwich paneel van 2 dunne laagjes aluminium met daartussen pvc. De achterzijde wordt voorzien van een aluminium U-profiel. Voor een mooi en optimaal resultaat adviseren wij 3mm Acrylaat en 4mm Dibond.

Levensduur

Diasec heeft zich inmiddels al meer dan 50 jaar bewezen en is daarom de standaard geworden voor (foto)musea. Het gaat veel langer mee dan andere plexiglasproducten. Als het gaat om plexiglasproducten, zijn er veel goedkope aanbieders op de markt. Let daarom op dat u zich niet laat misleiden. De reden dat men dit goedkoop kan aanbieden heeft alles te maken met de kwaliteit van die producten.

Lees meer

In veel gevallen wordt er rechtstreeks op mindere kwaliteit plexiglas geprint met goedkope inkten die niet lang mee gaan. Ook wordt er plexiglas verwerkt met chemische fotoprints in combinatie met een lijmfolie. Fabrikanten van deze lijmfolies geven zelf maar zeven jaar op de houdbaarheid. Worden dit soort plexiglas producten langdurig aan UV blootgesteld dan komen deze los of verkleuren ze. Om die reden kiest Re-Art al meer dan 15 jaar voor Diasec en krijgt u bij ons lange garantie op het Diasec product.

Het Proces

Nadat wij uw bestand hebben gecontroleerd en geoptimaliseerd voor het proces printen wij met archival inkten op speciaal papier dat voor Diasec bestemd is. Dit doen wij uiteraard met een Epson printer die speciaal voor dit proces is afgesteld. Epson levert nog altijd de hoogst mogelijke printresolutie. De print wordt met speciale vloeibare lijm verlijmd tegen het plexiglas. Daarna wordt de print met plexiglas op een Dibond plaat verlijmd waarna deze op maat gezaagd wordt. Vervolgens wordt er een professioneel ophang frame gemonteerd.

Uw creatie op maat gemaakt

Bij Re-Art is alles maatwerk. Indien gewenst kunnen wij uw Diasec kunstwerk zelfs voor u inlijsten. Hierbij zijn de volgende formaten mogelijk:

Standaard hoogglans 200 x 600cm

Anti-Reflex en Anti Scratch: 200 x 300cm

Trulife: 180 x 240cm

Ontdek de mogelijkheden van Trulife

Diasec Trulife is de museumvariant van Diasec en heeft vrijwel geen reflectie en is helderder dan alle andere plexiglas producten. Wilt u hier meer over weten? Of heeft u vragen over onze diensten? Neem vandaag dan nog contact met ons op, zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 036-536 88 75. Ook kunt u direct een afspraak maken in onze studio in Almere.