Reproducties

Prachtige diepe kleuren en optische werking

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Reproducties

Reproducties

liquid-gloss-klein

Kunst is puur vakmanschap. Kunst is ambachtelijk werk dat staat voor originaliteit, authenticiteit en uniciteit. Een kunstenaar hecht niet voor niets heel veel waarde aan de oorspronkelijke kenmerken van zijn of haar werk. Eventuele reproducties van dit werk verdienen hetzelfde respect. Kunst is kunst.

Re-Art is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige kunstreproducties en is de fundering waaruit Re-Art is ontstaan. Door gebruik te maken van de modernste reproductietechnieken, printtechnieken en expertise in kleurmanagement zijn wij in staat om originele kunstwerken te reproduceren die het origineel zo dicht mogelijk benaderen. Re-Art heeft een traditionele litho en fotografische achtergrond en past dit al meer dan 30 jaar toe. Wij zijn bekend met alle druktechnieken en veredeling van kunstdrukwerk.

Verhelderend effect

Aflopende randen

Toevoegingen mogelijk

Maximale print resolutie

inclusief alu ophangprofiel

Levertijd: 10 a 15 werkdagen

Prijs: vanaf 80,00

Waarom moet u bij Re-art zijn voor Liquid Gloss?

Re-Art heeft zeer veel ervaring opgedaan in de afgelopen 15 jaar als het gaat om epoxy en liquid gloss producten en is grondlegger van het gecertificeerde product “Certified Liquid Gloss”. Wij verkopen geen producten waar we zelf niet achter staan en zullen u als klant altijd eerlijk informeren over de plus en minpunten van dit product.

“Wij verkopen geen producten waar we zelf niet achter staan”

Certified Liquid Gloss

Certified Liquid Gloss is de combinatie van archival papier met speciale topcoating, inkten en speciale heldere epoxy die niet vergeeld en de print niet aantast. Bij veel problemen met vergeling van epoxy is de oorzaak niet het epoxy maar vergeling door verzuring van de gebruikte print. Als sinds 2006 hebben wij als Re-Art veel onderzoek gedaan naar de samenstellingen van diverse epoxysoorten in combinatie met de prints en de resultaten waren schokkend. De levensduur werd bij gebruik van de verkeerde combinatie extreem verkort en in de meeste gevallen trad er extreme vergeling op.

Na jarenlange testen tot op de dag van vandaag zijn wij er in geslaagd een product te leveren waar we volledig achter staan als het gaat om houdbaarheid. Werken die onder het label “Certified Liquid Gloss” worden vervaardigd krijgen een speciale sticker die voorzien is van een productiecode en zijn daarmee gewaarborgd van garantie.

Garantie van Re-Art

Het streven van Re-Art is duurzaam met zeer lange levensduur en niet kunnen verkleuren van de kunstwerken. Als Re-Art geven wij u altijd garantie op onze producten dus ook voor Certified Liquid Gloss. Zie daarvoor onze speciale garantievoorwaarden.

epoxy-uv-houdbaarheids-testen-2

De eigenschappen van Certified Liquid Gloss

De naam liquid zegt het al want Liquid Gloss geeft het gevoel of het kunstwerk in het water ligt. Het heeft een enorme optische werking wat het kunstwerk een magische droomachtige sfeer kan geven. Door het aanbrengen van Liquid Gloss krijgt het kunstwerk een enorme kleurdiepte. De afvloeiende randen geven het kunstwerk een zeer luxe uitstraling.

Levensduur

Ondanks dat wij met speciaal archival papier werken bij gebruik van Certified Liquid Gloss blijft epoxy een chemische samenstelling die de levensduur van de print aanzienlijk verkort.

Lees meer

Er zijn geen officiële testrapporten en wij gaan uit van onze eigen testresultaten die we de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Op basis van de Delta E spectrale metingen die wij hebben gedaan zal er op lange termijn een vergeling kunnen optreden van 7 tot 10% en is de print minimaal 25 jaar houdbaar. Epoxy blijft een product dat net als de print onderhevig is aan luchtvochtigheid en temperatuur. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze garantiebepalingen voor houdbaarheid op dit product.

Het Proces

Nadat wij uw bestand hebben gecontroleerd en geoptimaliseerd voor het proces printen wij met archival inkten op onze “Certified Liquid Gloss”  papier dat voorzien is van een speciale coating die geen chemische reactie aangaat met de epoxy.

Lees meer

Dit doen wij uiteraard met een Epson printer die speciaal voor dit proces is afgesteld.  Epson levert nog altijd de hoogst mogelijke printresolutie. De print wordt verlijmd op 4mm dibond en gaat vervolgens de gietkamer in waar deze 24 uur moet acclimatiseren.

De eerste speciale laag van kunsthars wordt aangebracht die vervolgens moet uitharden. Na deze laag komen er 2 andere lagen overheen van een andere samenstelling en na uitharden kan het worden afgewerkt en worden voorzien van een ophangsysteem.

Het gehele proces inclusief alle stappen kan 2 tot 3 weken in beslag nemen mits de juiste productietijd voor Certified Liquid Gloss wordt aangehouden.

Formaat

Bij Re-Art is alles maatwerk dus ook het Liquid Gloss product. Voor Certified Liquid Gloss is de maximale maat 150 x 300cm.

Wilt u iets extra toevoegen aan Liquid Gloss?

Wij bieden de mogelijkheid dat u in de gietstudio uw Liquid Gloss werken handmatig uniek kunt maken.

Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.