Reproducties

Kunst is kunst, ook reproducties van uw werk!

Home > Reproducties

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Reproducties

Reproducties

Kunst is puur vakmanschap. Kunst is ambachtelijk werk dat staat voor originaliteit, authenticiteit en uniciteit. Een kunstenaar hecht niet voor niets heel veel waarde aan de oorspronkelijke kenmerken van zijn of haar werk. Eventuele reproducties van dit werk verdienen hetzelfde respect. Kunst is kunst.

Re-Art is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige kunstreproducties en is de fundering waaruit Re-Art is ontstaan. Door gebruik te maken van de modernste reproductietechnieken, printtechnieken en expertise in kleurmanagement zijn wij in staat om originele kunstwerken te reproduceren die het origineel zo dicht mogelijk benaderen. Re-Art heeft een traditionele litho en fotografische achtergrond en past dit al meer dan 30 jaar toe. Wij zijn bekend met alle druktechnieken en veredeling van kunstdrukwerk.

  • Printen on Demand
  • Garantie op kleurechtheid en houdbaarheid
  • Keuze uit vele materialen
  • Relatief lage opstartkosten
  • Milieuvriendelijk procedé
  • Gestabiliseerd productieproces

Levertijd: 10 a 15 werkdagen

Prijs: vanaf 12,50

Het proces van een kunstreproductie

Stap 1. SCANNEN

Het vervaardigen van een hoogwaardige kunstreproductie begint met het scannen van uw kunstwerk op onze Cruse Fine Art Scanner. De Cruse Fine Art Scanner heeft ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om uitlichten van het origineel. Deze Camera scant het origineel lijn voor lijn af waarbij elke millimeter exact dezelfde uitlichting krijgt. In sommige gevallen zullen we meerdere opnames maken middels onze “superscan” zodat we meerdere opnames kunnen mixen en exporteren voor een subliem eindresultaat. Zeker als een werk metaalkleuren zoals goud of zilver bevat biedt de superscan uitkomst.

Stap 2. RETOUCHE

Na het scannen hebben we een hoogwaardig digitaal bestand die we vervolgens zullen gaan optimaliseren. Eventuele storende elementen zoals stofjes zullen we wegretoucheren. In overleg wordt ook de handtekening verwijderd zodat deze later opnieuw gesigneerd kan worden. Bij het opstarten van een gelimiteerde editie is dit zeer gebruikelijk. Ook zullen we in het geval een kunstwerk op canvas niet helemaal haaks is deze weer digitaal haaks maken en de randen netjes bijwerken.

Stap 3. PROOFING

Nu kunnen we gaan starten met de proofing fase waarbij we in diverse stappen en kleurproeven zo dicht mogelijk naar het origineel gaan toewerken. In de regel doen we dit op het papier waarop later ook de afdrukken worden gemaakt.
Na akkoord van de kleurproef worden alle gegevens opgeslagen in het digitale masterbestand en zullen wij de kleurproef opslaan in ons archief zodat we bij eventuele herdrukken altijd een referentie hebben. Dit wordt ook wel de Printers Proof (PP) genoemd.

Stap 4. PRINTEN

Nadat alle gegevens zijn vastgelegd kunnen wij ook de maatvoering aanpassen en kan er vanaf de digitale master geprint gaan worden ongeacht welk materiaal men kiest. Een groot voordeel van deze techniek is dat men met een print kan starten en later kan bijbestellen ook al bestaat de gelimiteerde editie uit een hogere oplage.

Als men de keuze voor materiaal heeft gemaakt kunnen wij starten met printen. We gebruiken daarvoor Epson printers omdat dit de enige printers zijn die 2880dpi kunnen printen waardoor onze afdrukken rastervrij zijn. Dat doen we met zeer lang houdbare “archival” pigment inkten op zuurvrij materiaal dat als kenmerk heeft zeer lang mee te gaan en uv-bestendig is.

Alles voor een duurzame kunstreproductie

Met Giclée prints is een kunstreproductie te realiseren die bestand is tegen warme, vochtige of felverlichte expositieruimtes. Door gebruik te maken van hoog-gepigmenteerde waterbestendige Archival inkten, kan Re-Art een houdbaarheid van 300 jaar garanderen. Bovendien is het uitstekend voor uw imago als kunstenaar wanneer u een kunstreproductie van hoogwaardige kwaliteit laat vervaardigen.

reproducties-inzet_900px

Offerte aanvragen voor alle diensten die wij aanbieden

Vraag een vrijblijvende offerte aan van uw gewenste kunstproductie of van één van de andere diensten die wij aanbieden. Maak een afspraak met ons, zodat wij samen met u alles rustig door kunnen nemen en u kunnen adviseren. Hiervoor belt u naar 036-536 88 75.