Scan nu jouw kunstwerk als NFT bij Re-Art

Als Re-Art krijgen wij steeds meer de vraag om kunstwerken te digitaliseren voor NFT maar ook om digitale verkochte bestanden in hoge resolutie af te drukken. Het is zelfs mogelijk om schilderijen te laten digitaliseren en ze via beeldbewerking tot leven te brengen waardoor de NFT meer waarde krijgt. Maar wat is een NFT eigenlijk?

Wat is een NFT?

Een NFT is een Non-Fungible Token, ook wel een niet- inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat kun je via een blockchain koppelen aan jouw digitale object zoals een digitale afbeelding van jouw kunstwerk. Deze blockchain is gekoppeld aan jouw digitale cryptoportemonnee. In jouw digitale portemonnee zit een digitale sleutel die weer hoort bij die specifieke NFT en hiermee kun je bewijzen dat de NFT jouw eigendom is.

Simpel gezegd kun je met NFT eigenaar worden van een digitaal object wat openbaar word geregistreerd. Deze registratie is niet te wijzigen vanwege de blockchain technologie.

Een NFT is niet een afbeelding, MP3, Gif of video. maar een NFT verwijst naar het bestand dat ergens op het internet staat. Een NFT is dus een pointer naar een extern bestand. In het certificaat staat die verwijzing inclusief de verwijzing naar de eigenaar.

Art NFT

Omdat een NFT in principe digitaal is maar kopers wel iets fysieks in handen willen hebben is het steeds gebruikelijker binnen de kunstwereld om deze als extra bonus downloadable file aan te bieden wat uiteindelijk weer geschikt is voor print.

Bij een NFT – image zal het bestandstype vaak de extensie (PNG of JPG) zijn omdat het niet te zwaar mag zijn voor het internet. Voor printing is dit juist het tegenovergestelde en wil je bestanden hebben die veel resolutie bevatten (TIFF) maar hierdoor veel zwaarder worden.

Met ons nieuwe dienst NFT Art Scan zorgen we ervoor dat we van uw fysieke kunstwerk beiden bestandstype genereren. Zowel de PNG voor NFT gebruik, als TIFF voor print doeleinden.

U bent bij Re-Art daarom aan het juiste adres voor het scannen van kunstwerken voor NFT omdat wij de werelds meest geavanceerde fine art scanner hebben staan, de Cruse Fine Art scanner.

Voor meer informatie staan wij u graag te woord.