Scannen

Een kwalitatieve afdruk van een origineel begint bij een goede Cruse Fine Art Scan.

Home > Scannen

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Scannen

Wilt u uw kunstwerken laten ophalen? Tegen vergoeding kunnen we deze ook voor u ophalen en terugbrengen.

De Cruse Scanner, ‘s werelds beste systeem voor het digitaliseren van originelen, is onmisbaar bij het digitaliseren van uw meesterwerken. De kwaliteit van een goede afdruk wordt grotendeels bepaald door de wijze waarop het origineel wordt gedigitaliseerd. Helaas is onze ervaring dat veel kunstenaars geen goede opnames of foto’s laten maken van hun schilderijen of kunstwerken. Pas als er hoogwaardig beeldmateriaal nodig is voor bijvoorbeeld een publicatie of reproductie, komt men tot de conclusie dat de zelfgemaakte foto van het kunstwerk van onvoldoende kwaliteit is. Dat een perfecte opname of scan van een kunstwerk niet duur hoeft te zijn bewijst Re-Art al jaren met deze scanner.

Wij leveren de allerbeste kwaliteit bij de digitalisatie van kunst en hebben 25 jaar ervaring in het fotograferen van schilderijen, reproductiefotografie en lithografie. Wij werken met ’s werelds beste systeem voor digitalisatie van originele kunstwerken, namelijk de Cruse Synchron Table Scanner. Dit is een zeer bewuste keuze voor Re-Art geweest, en ook de grote musea in de wereld waaronder ons eigen Rijksmuseum te Amsterdam gebruiken dit systeem. Wij durven elke concurrentie op het gebied van digitalisatie aan. Om te bewijzen dat deze scanner de beste optie is, kunt u altijd een vrijblijvende testopname laten maken zodat u een goede vergelijking heeft met uw huidige opnames.

Cruse Synchron Table Scanner

Belangrijke eigenschappen:

Een digitaal bestand op ware grootte

Geen reflecties

Tot 150 x 250 cm in een keer

Alles tot 120 × 250cm kan minimaal op 300dpi

Er kan door glas heen gefotografeerd worden

perfecte 100% egale uitlichting

De Cruse Synchron Table Scanner is de hoogste standaard als het gaat om digitalisatie van schilderijen, grafiek, aquarellen, pentekeningen, etsen, antiquarische boeken/artefacten, land/zeekaarten, panelen, etc. maar ook objecten als wandkleden, tapijten, tegels, laminaat en veel meer. Met deze scanner kunnen wij combinatieopnames maken waardoor u veel geld kan besparen. Andere systemen kunnen dat niet!

De Cruse Synchron Table Scanner heeft een veel hogere kwaliteit digitalisatie t.o.v. mobiele studiocamera’s met scanback achterwand systemen en losse verlichting. Elk ander systeem zal altijd problemen ondervinden van reflecties en uitlichting van het schilderij. De Cruse Synchron Table scanner overtreft elk systeem, doordat elke vierkante millimeter van het origineel exact dezelfde uitlichting heeft. Dit is met los opgestelde studiolampen onmogelijk te bereiken. De resolutie van een achterwand speelt hier geen rol.

De Cruse Synchron Table Scanner heeft een veel hogere kwaliteit digitalisatie ten opzichte van mobiele studiocamera’s met scanback achterwand systemen en losse verlichting. Elk ander systeem ondervindt altijd problemen van reflecties en uitlichting van het schilderij. De scanner overtreft elk systeem, doordat elke vierkante millimeter van het origineel exact dezelfde uitlichting heeft. Dit is met los opgestelde studiolampen onmogelijk te bereiken. De resolutie van een achterwand speelt hier geen rol.

Mooie uitlichting onder een lage hoek is en blijft noodzakelijk voor het vastleggen van diepte in een schilderij. Zeker olieverfschilderijen kunnen nogal teleurstellend uitvallen door de werking van het prisma, en dan hebben we het nog maar niet over uitlichting van goud of zilver. Hier gaan alle andere systemen volledig onderuit. Het gehele schilderij egaal uitlichten is in de praktijk voor veel fotografen een groot problemen. Lichtverloop, ongewenste reflecties of te weinig diepte: de Cruse Synchron Table Scanner heeft dit probleem niet!

Elk origineel is anders, en heeft een andere benadering en opnametechniek nodig om het uiterste eruit te halen. Een olieverfschilderij reageert heel anders dan een acrylschilderij, en heeft een andere belichting nodig. Een olieverfschilderij met veel transparante lagen kan soms zelf zeer onvoorspelbaar zijn tijdens fotografie, omdat het licht door de lagen heen gebroken kan worden, en er zodoende een ander kleurspectrum ontstaat. Wij fotograferen niet alleen uw kunstwerk, maar kijken met het oog van kunstenaars naar het origineel. Wij beoordelen hoe een origineel is opgebouwd en op welke wijze de kunstenaar schildert, om zodoende de meest perfecte opname te kunnen maken.

Waarom is de scanner voor u een meerwaarde?

De belichting kan volledig ‘customized’ worden afgesteld bij het opnemen van originelen met enige oppervlaktestructuur, bijvoorbeeld olieverf originelen. Daarmee kan de structuur en textuur van het origineel op de gewenste wijze geaccentueerd worden. Dit geeft een enorme maximale scherpte tot in het volledige randbereik. Een 100% parallelle stand ten opzichte van het origineel is gewaarborgd door volledig gecorrigeerde, geoptimaliseerde precisie repro-objectieven, en een continu rechte opnamelijn tussen CCD en origineel. Egale uitlichting is gegarandeerd door computergestuurde lichtmeting en uitlichting correcties. Géén enkele lichtafval naar de hoeken meer dus, en geen randvertekening!

Door glas fotografen mogelijk

Meerdere werken ineens opnemen is mogelijk door middel van combinatieopnames. U heeft geen last van storende reflecties in opnames van uw olieverfschilderijen, geen zichtbare filmkorrel in het beeld, nooit meer dia- of scannervuiltjes in de druk zichtbaar die niet op het origineel aanwezig waren! Kwetsbare originelen (ook zeer grote) kunnen gewoon worden neergelegd, zonder op enige manier contact te hoeven maken met een glas- of andere soort drager, en worden in een tot voorheen onbereikbare kwaliteit gedigitaliseerd.

Formaat

Originelen kunnen tot maar liefst 150 x 250 cm in één keer worden opgenomen, tot een bestandsgrootte van maar liefst 1 GB (Bij volle benutting van de CCD). Grotere originelen tot 2 x 3 meter worden in 2 of 4 scangangen opgenomen en softwarematig naadloos in elkaar gezet.

Belichting

Het gepatenteerde synchroon lichtsysteem verlicht slechts een smalle strook van het origineel, terwijl het origineel meebeweegt met de scanlijn van de scanner erboven. Hierdoor wordt het origineel bijzonder gelijkmatig uitgelicht. Er wordt gebruikgemaakt van speciale lampen die vrijwel geen warmteontwikkeling geven (koude cathode lichtbuizen), waardoor delen van het origineel slechts gedurende een zeer korte tijd worden belicht. Het gevolg hiervan is dat er geen enkele verkleuring of ander gevaar voor het origineel is. De absoluut hoogste kleurkwaliteit is gewaarborgd door middel van een volledige ICC geprofileerde colormanagement workflow.

Scherpte

De scanner is voorzien van een volledig autofocus scherpstelsysteem, dat wordt ingesteld op basis van de dikte van het origineel, onscherpte is hiermee uitgesloten. Schilderijen hoeven niet uit de lijst omdat er een minimale schaduwrand is. Tevens wordt gebruikgemaakt van een grote 150 x 250 cm vacuümtafel om alle dunnere originelen vlak te houden.

Scannen van dia’s, films, negatieven & opzichten

In het huidige digitale tijdperk komt het scannen van een dia steeds minder vaak voor, en worden hoogwaardige scanners zeldzaam. Indien u niet meer over het originele kunstwerk beschikt, maar nog wel in het bezit bent van een (grootformaat) dia of eventueel een negatief, dan kunnen wij deze nog altijd voor u scannen. Wij maken gebruik van de CREO/KODAK IQ Smart met de revolutionaire XY stitch technologie. Dit is nog altijd één van de meest geavanceerde flatbed scanners die ooit is geproduceerd. Heeft u interesse in onze mogelijkheden op het gebied van kunstreproductie en ontvangt u graag meer informatie over de Cruse Scanner, die geschikt is voor grote scans? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar het volgende telefoonnummer: 036-5368875.