Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Vragen

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik voor Re-Art kiezen?

Lees meer

Re-Art onderscheid zich van zijn concurrentie omdat wij veel meer te bieden hebben dan enkel top Giclée prints. Wij zijn een full-service bedrijf en bij ons kunt u terecht van visitekaartje tot volledige kunstboekproducties. Re-Art is grondlegger van de Certified Art Giclée en oprichter van Giclée Printers Europe en wordt gezien als vooruitstrevend als het gaat om nieuwe producten en kwaliteit. Kwaliteit en service staat bij Re-Art hoog in het vaandel. Naast kwaliteit en service geven we garantie op de levensduur van onze gecertificeerde prints.

Re-Art beschikt over een groot internationaal netwerk waarbij zij kunstenaars die met ons samenwerken onder de aandacht brengen. Bij Re-Art bent u zeer nauw betrokken bij het productie proces en besteden wij zeer veel persoonlijk contact aan de klant die zich meestal zeer snel thuis voelt bij ons. Wij informeren u zeer uitgebreid over de mogelijkheden en bieden hulp bij verkoop van uw kunstwerken.

Lees minder

Hoe gaat het in z’n werk als ik bij Re-Art een Giclée editie wil opstarten van mijn originele kunstwerk?

Lees meer

Bij voorkeur willen we altijd eerst een persoonlijk gesprek om ons goed te kunnen inleven in uw werk en wensen. U krijgt vooraf altijd exact de kosten door middel van een offerte. Prijzen maken is voor ons maatwerk en van vele factoren afhankelijk. Als alles in kaart is gebracht zullen wij het origineel digitaliseren en optimaliseren om vervolgens proefprints te gaan maken. Na akkoord van de kunstenaar(opdrachtgever) is de digitale master gereed. Vervolgens zullen wij de gewenste Giclée prints vervaardigen en voor u afwerken of inlijsten.

Lees minder

Is het kostbaar om een Giclée editie op te starten?

Lees meer

Nee, de kosten voor het opstarten van een Giclée editie zijn relatief laag, zeker als men deze kosten verdeeld over de totale editie. Het grote voordeel is dat de hele editie niet meteen hoeft worden gedrukt en u dus kunt beginnen met 1 print (afhankelijk van formaat) en als deze is verkocht gewoon een nieuwe print bijbesteld.

Lees minder

Wat is de levertijd?

Lees meer

De levertijd is van meerdere factoren afhankelijk maar in de regel zijn onze levertijden kort.
Bij opstart van een nieuwe editie moet men rekening houden met 5 tot 10 werkdagen. Indien wij ook voor u moeten opspannen en inlijsten kunnen daar 5 werkdagen bijkomen. Uiteraard vragen grotere oplages met eventuele afwerking iets meer tijd en moet u rekening houden met langere levertijden.

In geval van spoed kunnen wij zelfs binnen 24 uur leveren. Nabestellingen gaan doorgaans sneller en kunnen tussen 1 tot 3 werkdagen worden geleverd.

Lees minder

Waarom betaal ik opstartkosten en wat zijn dit?

Lees meer

Voor opstartkosten bieden wij meerde mogelijkheden om de aanloopkosten zo laag mogelijk te houden. In 90% van de gevallen zijn de opstartkosten al terugverdiend bij verkoop van het eerste exemplaar. Printprijzen zijn er al vanaf 55 euro per vierkante meter. Voordat wij de oplage kunnen gaan printen moet wij het bestand drukgereed maken. Hierbij zal er een kleurconversie moeten plaatsvinden naar onze Giclée inkten. Een goed digitaal bestand is geen garantie op een goede afdruk. Vaak zijn er meerdere proeven nodig om het originele kunstwerk zo dicht mogelijk te benaderen. Naast de kleurproeven die gemaakt worden zullen wij het bestand optimaliseren en zorgen dat eventuele vuiltjes, stofjes of onevenheden worden verwijderd. Wij verwijderen ook de originele handtekening en zetten 5mm extra beeld aan zodat er geen detail verlies is bij eventueel opspannen. Ook doen maataanpassingen, maken het kunstwerk 100% haaks en zorgen dat de resolutie op het proces is afgestemd. De opstart voor een Certified Art Giclée neemt vaak een halve dag in beslag.

Lees minder

Wat valt er allemaal onder de opstartkosten?

Lees meer

Wij maken onderscheid in opstartkosten voor Certified Art Giclée, Basic Giclée en digitaal aangeleverde bestanden van fotografen en digitale kunstenaars. Bij Certified Art Gicléeprints:
Het inlezen en controleren van het door ons of door u gemaakte digitale bestand. Aanpassen inputresolutie aan output resolutie Maataanpassingen van het opnamebestand naar de door u gewenste drukmaten. Uitvoerige beeldbewerking, voor het optimaliseren van het beeld, zoals het volledig haaks maken, het digitaal retoucheren van vuil, stofjes, krasjes, reflecties, verwijderen van de handtekening, en het optimaal detail verscherpen van het beeld. Kleurconversie naar de giclée inkten. Het maken van alle noodzakelijke kleurcorrecties en alle benodigde proefdrukken, Archiveren van de digitale master t.b.v. nabestellingen. Extra masterproef die als referentie dient bij nabestellingen. Certified Art Giclée™ certificering, conform Giclée Printers Europe norm Garantie op houdbaarheid.

Bij Basicprints:
Het inlezen en controleren van het door ons of door u gemaakte digitale bestand. Maataanpassingen van het opnamebestand naar de door u gewenste drukmaten. Kleurconversie naar de Giclée inkten. 1 kleine kleurproef. Kleurcorrecties en extra kleurproeven op nacalculatie mogelijk. Archiveren van de digitale master t.b.v. nabestellingen.

Lees minder

Wat is het verschil tussen een Certified Art Giclée print en een Basicprint ?

Lees meer

Naast de hoge museum kwaliteit Certified Art Giclée bieden wij een goedkoper alternatief met een lagere kwaliteit in de vorm van “Basicprints”

Basicprints voldoen niet aan de hoge eisen die worden gesteld door galeries, museums en kunstverzamelaars en zijn te vergelijken met prints die worden aangeboden door winkels als Expo, Ikea, Trendhopper, Blokker, Tuincentra of soortgelijke winkels. De prints in deze winkels worden voor 95% vervaardigd in China. De Basic print van Re-Art is nog altijd 10x beter dan wat er in deze markt wordt aangeboden en kan een voordelig alternatief zijn voor de beginnende kunstenaar. Ze hebben nog steeds een redelijk lange houdbaarheid maar zijn minder nauwkeurig in afdruk en hebben niet de houdbaarheid en kleurdiepte van de Certified Art Giclée. Tevens is de materiaal keuze beperkt.

Basicprints vallen in een prijsgroep die gemiddeld zo’n 35% lager ligt dan de Certified Art Giclée prints.

Bij de Basicprint kunnen we minder dicht naar het origineel toewerken.

Basicprints met materialen vervaardigd van een mindere kwaliteitsklasse dan de A museum kwaliteitsmaterialen die bij de Certified Art Giclée’s worden gebruikt.

Het verschil in afdrukkwaliteit uit zich in een minder groot kleurbereik en dus een mindere afdrukkwaliteit.

De materialen voor Basicprints zijn instabieler waardoor wij niet kunnen garanderen dat de nabestellingen in kleur gelijkwaardig zijn als de eerste bestelling

Wij geven op Basic prints geen garanties zoals we dat wel doen bij Certified Art Giclée. Basicprints worden niet geleverd onder het Certified Art Giclée keurmerk en worden niet door ons voorzien van Certificaten, en mogen niet onder het Certified Art Giclée keurmerk worden verkocht!

Lees minder

Valt digitalisatie (fotografie of scannen dia) van het kunstwerk binnen de opstartkosten?

Lees meer

Nee, de opstartkosten zijn exclusief eventueel benodigde digitalisatie van het origineel. Een opname van uw origineel op onze Cruse Fine Art Scanner óf een high-end scan van een dia op onze CREO IQ smart scanner worden apart berekend.

Lees minder

Heeft Re-Art goedkope opstartkosten als ik een drukgereed bestand aanlever?

Lees meer

Jazeker. Voor fotografen, digitale kunstenaar, (3D)computerkunstenaars, reclame- & design bureaus geld een opstarttarief mits deze voldoen aan onze aanleverspecificaties. Wij stemmen deze altijd op voorhand af.

Lees minder

Wat is het maximale formaat wat Re-Art kan printen?

Lees meer

Afhankelijk van het type materiaal kunnen wij maximaal printen tot een breedte van 162cm en een lengte van meer dan 20 meter.

Lees minder

Voor welke prijs kan ik mijn Giclée verkopen?

Lees meer

De verkoopprijs van een giclee wordt bepaald door de volgende factoren: Hoe bekend is de kunstenaar, wat is de prijs van de originele kunstwerken, hoe groot is de oplage (editie), is de Giclée gesigneerd door de kunstenaar, is de Giclée op canvas of op papier, wat is het formaat van de Giclée. Re-Art kan zeer goed inschatten wat de eventuele verkoopwaarde van uw Giclée’s zou kunnen zijn en zal u daarin adviseren. Wij hebben een grote variatie aan kunstenaars waardoor we dat zeer goed kunnen inschatten. De gelimiteerd Giclée prints van internationaal bekende kunstenaars (door de kunstenaar zelf gesigneerd) liggen tussen de 1000,- en 5000,- euro. Voor minder bekende kunstenaars is dit tussen de 500,- en 2000,- euro. Voor de beginnende (nog niet bekende) kunstenaar kan de verkoopprijs liggen tussen 150,- en 1000,- euro afhankelijk van formaat, oplage en materiaal. Re-Art geeft u op dit gebied altijd een zeer goed advies en voorziet u van vele voorbeelden waaraan u kunt afmeten wat een juiste prijs is voor uw kunstwerk.

Lees minder

Is nabestellen eenvoudig?

Lees meer

Jazeker! Wij archiveren altijd de door u goedgekeurde digitale master met bijbehorende masterproof. U geeft aan ons door via e-mail of telefoon welk bestand uw gedrukt wilt hebben en hoeveel. Wij zorgen dat u in de regel binnen 3 werkdagen de herdrukken in huis heeft.

Lees minder

Heeft Re-Art een minimale afname?

Lees meer

Nee! U kunt bij ons al terecht voor 1 afdruk. Wel kijken wij wat het meest gunstige afdruk formaat is en hebben wij enkel een minimale afname bij zeer kleine prints.

Lees minder

Welk type vernis gebruikt Re-Art?

Lees meer

Re-Art is het enige bedrijf in Nederland dat een gepatenteerde UV topcoating kan aanbrengen op canvasprints en daarmee de enige die garantie geeft op “cracking” (breken) van canvas.

Lees minder

Hoe groot moet ik mijn gelimiteerde editie maken?

Lees meer

Wij adviseren altijd om een gelimiteerde editie zo laag mogelijk te houden. Kunt u uw editie binnen 2 jaar uitverkopen? Hoe lager de editie hoe exclusiever en waardevoller. Edities van 50 en hoger is enkel weggelegd voor internationaal bekende kunstenaars die ook een goede afzet markt hebben. Een kunstenaar die begint met Giclée’s kan beter een start maken met een gelimiteerde editie met een oplage van 25 tot maximaal 50 stuks.

Lees minder

Kan ik over de Giclée heen schilderen?

Lees meer

Niet altijd! Verf kan een chemische reactie aangaan met de inkten en overleg altijd met ons voor u iets aanbrengt over de print. Als de Giclée’s voorzien zijn van onze UV Topcoating is het wel mogelijk en kunt u probleemloos over de Giclée heen schilderen omdat deze volledig is beschermt. Hiermee kunt u van uw Giclée een Mixed Media maken.

Lees minder

Heeft Re-Art een ophaal en breng service voor schilderijen?

Lees meer

Jazeker! Wij hebben een speciale bus die is ingericht om kunstwerken veilig te vervoeren en halen desgewenst in heel Nederland persoonlijk uw kunstwerken op tegen een tarief dat gelijkwaardig is aan de meeste vervoers/koeriers bedrijven.

Lees minder

In welk BTW tarief valt de Giclée?

Lees meer

Als geregistreerd kunstenaar kunt u gebruik maken van het 9% BTW tarief. Dit geldt alleen voor kunstwerken die door de kunstenaar zelf zijn gecreëerd. De Giclée valt daar niet onder! De Giclée valt in het 21% btw tarief. Voorheen vielen gelimiteerde kunstdrukken tot een oplage van 250 in het 6% BTW tarief (nu 9%) en alles daarboven werd als drukwerk gezien. Schildert u persoonlijk als kunstenaar over de Giclée heen dan mag het 9% btw tarief weer wel. Informeer voor de zekerheid altijd bij de belastingdienst! Lees ook de pagina van de belastingdienst voor meer info.

Lees minder

Kan ik bij Re-Art ook terecht voor inlijstwerkzaamheden?

Lees meer

Jazeker. Re-Art verzorgd al uw wensen op het gebied van hoogwaardig opspannen en inlijsten tegen zeer voordelige tarieven die doorgaans 30% goedkoper zijn dan de meeste lijstenmakers zodat u uw kostprijs laag kunt houden.

Lees minder

Wat zijn de aanleverspecificaties als ik zelf een digitaal bestand aanlever?

Lees meer

Een rasterloze Giclée print vraagt om een hoogwaardig digitaal bestand. De door ons vervaardigde bestanden voldoen aan alle eisen voor een optimale reproductie.

Indien u zelf een digitaal bestand aanlevert moet u zorgen dat deze aangeleverd wordt met het juiste beeld formaat met een minimale resolutie van 240DPI maar bij voorkeur een resolutie van 360 DPI. Bestandsformaat TIF en RGB voorzien van uw ICC profiel. Lees ook onze speciale pagina voor een uitgebreide toelichting.

Lees minder

Share this: