Zeefdrukken

Kunst zeefdrukken, een ambachtelijk proces

Home > Zeefdrukken

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Zeefdrukken

Zeefdrukken

Bij Re-Art kunt u nog altijd terecht voor bijzondere kunstzeefdrukken en wij werken samen met de beste zeefdrukkers. Wij begeleiden het volledige proces, geven advies en doen alle voorbereidingen. Mooie en bijzondere zeefdrukken voor kunst is een ambachtelijk proces wat vele valkuilen kent en kennis van deze techniek noodzakelijk is om teleurstellende resultaten te voorkomen.

Wat Re-Art uniek maakt is dat zij naast de kennis die zij beschikken over zeefdruktechnieken, zeefdruk kunnen combineren met de fine art print waardoor er veel meer mogelijk is dan met gewone zeefdrukken haalbaar is.

  • Goud & zilver mogelijk
  • Fluoriserende kleuren mogelijk
  • Te combineren met fine art print

Wat is een zeefdruk

De zeefdruk, ook wel silk-screen of serigrafie genoemd is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden en wordt ook industrieel toegepast. Een kunstdruk in deze grafische techniek wordt een ‘zeefdruk’ of ‘serigrafie’ genoemd.

De zeefdruktechniek heeft zijn oorsprong in Japan  waar de sjabloondruk werd verfijnd door, in plaats van brede verbindingen van het sjabloonmateriaal te laten bestaan, haar of zijd te gebruiken. Hierdoor konden veel fijnere ontwerpen worden gedrukt. De Japanners Yuzensai Miyasaki (1654-1736) en Zissukeo Hirose (1822-1890) worden beschouwd als de uitvinders van de Yuzendruk en Katagamisjablonen. Deze zogenaamde haarsjablonen werden vooral toegepast in de textielindustrie. Het is ontstaan doordat de Japanse keizer geborduurde kleding alleen aan hoger geplaatsten toestond. Gewone mensen mochten alleen eenvoudige kleding dragen. Yuzensai heeft hier met de zeefdruktechniek een einde aan gemaakt.

In de kunst kreeg de zeefdruk bekendheid toen Andy Warhol in de jaren 60 begon te experimenteren met deze techniek. Nadat de kunstzeefdruk enige tijd verdwenen is geweest binnen de kunstwereld is deze weer aan populaititeit aan het winnen doordat straatkunstenaars en hedendaagse pop-art kunstenaars deze techniek weer aan het gebruiken zijn.

silkscreen-700px
Zeefdruk ProductieMichael Parkes

Waarom Zeefdrukken bij Re-Art

Wij ademen kunst en doen niets anders dan samenwerken met nationale en internationale kunstenaars, galeries en (kunst)fotografen. Daarom begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is dat uw kunstwerk of foto zo goed als mogelijk wordt geproduceerd. Voor ons verdient een eventuele reproductie net zo veel waardering als het origineel.

Re-Art is grondlegger van “Certified Art Giclee” wat de Europeese standaard is voor giclee en fine art prints. Daarnaast is Re-Art “Certified Plus Lab” voor Chromaluxe en Certified Studio voor Hahnemuhle en behoort zij tot de beste internationale Fine Art Print makers.

Bij Re-Art krijgt u altijd een persoonlijke benadering, veel advies en begeleiding in uw project(en) en vindt u bij ons alles onder een dak. Wij zijn zeer betrokken bij u als kunstenaar en denken met u mee. Wij garanderen dat kleuren constant blijven bij nabestellingen en geven keiharde garanties op onze producten. Indien gewenst verzenden wij voor u de hele wereld over en dat maakt Re-Art bijzonder ten opzichte van zijn concurrentie.

zeefdruk-skull-500px-2

Zeefdruk met Diamond Dust!

Voor een exclusieve uitstraling kunt u bij ons gebruik maken van Diamond Dust. Middels zeefdruk kunnen wij uw giclee of fine art print nog bijzonderder maken.

Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.