Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Over re-art

Re-Art is een toonaangevende fine art printer en vaklab voor kunstenaars, fotografen, musea en galeries.

Re-Art vervaardigd in opdracht gecertificeerde Giclée kunstdrukken, litho’s, fine art prints, fotovakprints, HD Photopanels (Chromaluxe) en kunstwerken met een Diasec of Liquid Gloss afwerking. Bij Re-Art maken we gebruik van de modernste reproductie- en printtechnieken. Dat combineren wij met onze expertise in kleurmanagement, en meer dan 25-jaar ervaring in  het maken van traditionele litho’s en fotografie. Hierdoor zijn wij in staat om originele kunstwerken te reproduceren die nauwelijks te onderscheiden zijn van het origineel. Ook originele digitale kunst, fotografie en kunstboeken kunnen wij printen en drukken in de allerhoogste kwaliteit.

Re-Art is bekend met alle (giclée) print en druktechnieken, manieren van presentatie en afwerking, en veredeling van kunstdrukwerk. Door onze traditionele achtergrond kunnen wij diverse technieken combineren waardoor fraaie mixed media kunstdrukken ontstaan. Re-Art reproducties en fotovakprints zijn kleurvast, en van een kwaliteit die een leven lang meegaat.

Beeldbewerking, vormgeving en drukwerk

Naast hoogwaardige reproductiefotografie, fotoprints, giclée en kunstdrukken zijn de mensen van Re-Art ook gespecialiseerd in beeldbewerking, zodat zij uw kunstwerk of fotografie volledig kunnen veranderen. Ook kunnen wij de vormgeving doen van uw kunstboek, website, kunstkaarten en ander kunstgerelateerd drukwerk.

Bij Re-Art kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend advies op al uw vragen. Het Re-Art team helpt u graag op weg, en u krijgt altijd een eerlijk en deskundig advies.

De allernieuwste technieken gecombineerd met meer dan 25 jaar ervaring.

Re-Art staat internationaal bekend als een innovator op het gebied van fine art printing. Wij onderzoeken en gebruiken de nieuwste toepassingen en printtechnieken, en combineren dat met onze meer dan 25-jaar ervaring in het maken van traditionele litho’s en kunstfoto’s voor de allerbeste kwaliteit.

Re-Art behoort tot de selecte groep “Certified Studio’s” van de Duitse papierfabrikant Hahnemuhle en daarmee tot de top van de “digital” fine art printers in de wereld. Fabrikanten testen bij Re-Art regelmatig materialen, papieren of printers om te zien of deze aan de hoge eisen voor kunstdruk voldoen. Kunstenaars en klanten die het beste advies willen, zijn bij ons dus aan het juiste adres. Re-Art is tevens grondlegger en oprichter van de keurmerken Certified Art Giclée, Certified Liquid Gloss, MuseAcrylic en Giclee Printers Europe. Re-Art is ambassadeur voor printerfabrikant Epson en Chromoluxe.
certified

 

Geschiedenis

Re-Art is in 2002 opgericht door grafisch technicus Marcel Salome (1967) die zijn carrière begon als leerling reproductietechniek in 1985 bij van Boekhoven-Bosch te Utrecht. Door zijn enorme kennis van reproductiefotografie, fotografie, lithografie, kunstdrukwerk en kleurmanagement weet hij resultaten te behalen waarmee Re-Art tot op de dag van vandaag de concurrentie ver achter zich laat.

• Marcel Salome 1985, Internship as reproduction photographer, Van Boekhoven Bosch, Utrecht.

Al begin jaren 90 experimenteerde Marcel Salome met de Scitex Iris printer en de digital Cromaline om hiermee kunstdrukken en fotoprints te kunnen maken. Marcel is altijd op zoek naar de nieuwste technieken en materialen. Hij weet zijn traditionele, analoge achtergrond perfect te combineren met de huidige digitale middelen. Marcel Salome wordt door vele kunstenaars gezien als een van de beste master printers van zijn tijd, en komen daarom vanuit heel de wereld naar Almere om met hem gelimiteerde edities op te starten..

Met het bedrijf Re-Art wilde ik voldoen aan de behoefte die er was bij kunstenaars en fotografen voor gespecialiseerd kunstdrukwerk, fotovakprints en het afdrukken van hoogwaardige giclée, liquid gloss, reproductie en fotoprints, zegt Marcel Salome.

Over het verschil tussen het vroegere analoge tijdperk en het huidige digitale tijdperk, zegt hij. “De techniek is veranderd, maar de principes zijn hetzelfde. Een goed resultaat begint bij weten waar je mee bezig bent. Toendertijd moest ik zorgen dat de kwaliteit van mijn ontwikkelbaden goed waren en ik de juiste film of fotopapier koos. Nu moet ik zorgen dat alle apparatuur gecalibreerd is, en ik mijn ICC profielen op orde heb. Een ding is hetzelfde gebleven en dat is vakkennis en vakmanschap en daar ontbreekt het vandaag de dag helaas vaak aan, omdat veel vakkennis verloren gaat.

“Om het karakter van het oorspronkelijke kunstwerk zo goed mogelijk te behouden steek ik veel energie in de voorbereiding. Ook de samenwerking met de kunstenaar of fotograaf is enorm belangrijk voor mij. Ik moet me kunnen inleven in de kunstenaar of fotograaf om het uiterste uit hun werk te halen. Er moet een chemie zijn tussen ons om net dat ene stapje verder te kunnen gaan en het uiterste te behalen.”

“Een goed kunstwerk of fotoafdruk ervaar je, en dat geldt ook zeker voor een eventuele reproductie van het werk, ongeacht of je het nu mooi vindt of niet. Van een goed kunstwerk of een goede foto gaat een bepaalde magie uit, en die probeer ik ook vast te leggen in een giclée editie, fotoprint of een kunstboek. Het zijn de kleine details waar wij op letten, en die vaak niet eens opvallen, die zorgen dat een kunstdrukwerk van Re-Art net anders en beter is. Kwaliteit verkoopt nu eenmaal beter dan kwantiteit”.

Share this: