ARTTrust®

Het bewijs dat aantoont dat elke print uniek en authentiek is!

Home > ARTtrust

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

ARTTrust®

ARTTrust®

black110h

Re-Art is een samenwerking aangegaan met ARTTrust®. ARTTrust® maakt gebruik van een systeem waarbij gelimiteerde edities nu ook officieel worden geregistreerd en traceerbaar zijn. Voor jouw als fotograaf of kunstenaar dus de manier om aan te tonen dat elke gelimiteerde print uniek en authentiek is.

Het ARTTrust® systeem maakt gebruik van de the ARTTrust® Bubbleseal®, een label waarin een willekeurig stel luchtbellen is ingekapseld in een doorschijnende polymeerfilm. Het label maakt gebruik van een pH-neutrale, niet-zure lijm die de archiveringseigenschappen van de afdruk niet aantast.

ARTTrust® is ontstaan met Prooftag® en won de DIMA-award op PMA.

Werkwijze

Wanneer een kunstafdruk voor verkoop wordt geproduceerd, brengt de kunstenaar de zilveren Bubbleseal® aan op de achterkant van de afdruk. De gouden Bubbleseal® wordt vervolgens aangebracht op het echtheidscertificaat van de koper. De derde Bubbleseal® (blauw) wordt op hun eigen kopie van het certificeringsdocument of bestand bevestigd.

Re-Art of de kunstenaar registreert vervolgens het tagnummer op de print in zijn of haar persoonlijke ruimte op de ARTTrust® Online website. Verkopers of kopers kunnen vervolgens eenvoudig de authenticiteit van een bepaalde print verifiëren door ARTTrust® Online te bezoeken en het Bubbleseal® -nummer (of QR code) van de print in te voeren. De records bevatten ook informatie over de artiest, de drukmethode en de gebruikte materialen.

tekening-arttrust_4

Technologie

De kern van ARTTrust® is de Bubbleseal®. Geproduceerd door de Prooftag® Company, is elke Bubbleseal® samengesteld uit een doorschijnend polymeer waarin een set luchtbellen willekeurig zelf gegenereerd wordt.

bubble-label-drawing

Deze “bubbelconstellatie” is de kern van de identiteit van de pigmentafdruk. Elke Bubbleseal® van het ARTTrust® Online-merk heeft een uniek persoonlijk nummer met een QR Code en wordt geregistreerd in een database voordat het de Prooftag® Company verlaat. Eenmaal op een oppervlak aangebracht, kan de tag niet meer worden verwijderd zonder de metalen filmlaag visueel te veranderen. De Bubbleseal® wordt door verschillende industrieën en administraties gebruikt wanneer er behoefte is aan een bewijs van echtheid of wanneer het risico op vervalsing of vervalsing groot is: hoogwaardige wijnen, horloges, schoonheidsproducten, gaming, douane en andere overheidsinstanties.

Over de ARTTrust® seal

De Bubbleseal® hebben een zuurvrije neutrale pH-lijm om aan kunstwerk en certificaat te kleven. Eenmaal geplaatst, kan het niet worden verwijderd of gemanipuleerd, zonder definitieve vernietiging (de bovenste laag, met informatie, scheurt af en een dambordpatroon is zichtbaar). Deze lijm kleeft onmiddellijk en droogt langzaam, wat zorgt voor een extreem lange duurzaamheid op de media. Bubbleseal® is goedgekeurd door vele overheidsinstanties in de wereld en erkend voor zijn veiligheid op officiële documenten.

Er is geen technische manier om deze driedimensionale code te reproduceren, aangezien het onmogelijk is om lege ruimtes te genereren met identieke vormen, afmetingen en posities in het materiaal.

Andere traditionele beveiligingsapparaten worden massaal geproduceerd en kunnen daarom massaal worden gereproduceerd. Alleen technologieën die hun eigen fabrikanten verbieden om identieke producten te reproduceren, bieden de zekerheid van een efficiënte bescherming tegen vervalsing of namaak.

Voordelen van ARTTrust®

De combinatie van de Bubbleseal®-technologie, het Re-Art Partnership met ARTTrust® en alle informatie over het kunstwerk biedt de meest veilige en gebruiksvriendelijke oplossing ter wereld voor identificatie en authenticatie van individuele afdrukken.

Met het ARTTrust® Online-systeem wordt elke print zijn unieke identiteit vastgelegd en beschikbaar voor onmiddellijke visuele verificatie via internet.

Zonder beperking van het substraat of de papiersoort biedt ARTTrust® kunstenaars een veel breder scala aan creatieve mogelijkheden.

Informatie over een gelimiteerde editie en de verwachte levensduur van een specifieke afdruk is van cruciaal belang voor kunstkopers, met ARTTrust® Online bouwen wij deze beveiliging in het systeem in. Zo zal het voor kunstkopers, galeries en musea duidelijk zijn dat pigmentafdrukken veel langer meegaan dan C-afdrukken.

“De meest veilige en gebruiksvriendelijke oplossing ter wereld voor identificatie en authenticatie van individuele afdrukken.”

De ARTTrust® Bubbleseal® wordt bewaard op kunstwerk, certificaat en door kunstenaar en helpt daarmee hun auteurschap over te dragen aan latere eigenaars van hun rechten.

Het ARTTrust® Online-systeem helpt galeries en kunstverkopers om het vertrouwen van hun klanten te vergroten en hun verkoop te laten groeien. Het maakt het voor veilinghuizen veel gemakkelijker om de authenticiteit te traceren wanneer een pigmentafdruk meerdere opeenvolgende eigenaren heeft.

Heeft u vragen over ARTTrust®?

Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.