Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Certified Liquid Gloss® – Epoxy


RomanVanderHaven_Epoxy
25mm_Allu_frame
Certified_Liquid_gloss-inProces
Certified_Liquid_gloss-Close up
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...
Certified Liquid Gloss is een merknaam voor epoxy. Het is een kunsthars dat met meerdere lagen over een fine art print op Dibond of kunstwerk wordt gegoten. Het heeft o.a. door de aflopende randen een prachtige uitstraling en is zeer geliefd bij fotografen en kunstenaars.

  1. Afdruk op de maximale resolutie
  2. Houdbaarheid 20 tot 30 jaar
  3. Inclusief Aluminum Frame
  4. Mogelijk in Gloss en Matt
  5. Bevestigd op 4mm Dibond

Productinfo

Certified Liquid Gloss bij Re-Art

De certified fine art print wordt opgeplakt op een dibond sandwichpaneel van 4 mm dik. Vervolgens wordt dit bewerkt met een high gloss of matte coating die in meerdere lagen wordt aangebracht. Doordat Liquid Gloss een natuurlijk vergrotend effect heeft worden de kleuren sterker en mooier naar voren gebracht. Aan de achterkant wordt een aluminium ophangframe gemonteerd, bij bevestiging aan de muur geeft dit een zwevend effect.Achtergrondinfo

Waarom Certified Liquid Gloss

Liquid gloss-klein

Ondanks dat Epoxy een prachtig product is heeft het ook een mindere eigenschap en dat is vergeling. Bovendien kan een verkeerde combinatie van papier, inkt en epoxy zorgen voor een zeer beperkte levensduur. Epoxy bevat namelijk chemicaliën die de print kunnen aantasten. Genoeg redenen voor Re-Art om dit grondig uit te zoeken.

Re-Art heeft daarom een kwaliteitskeurmerk geïntroduceerd genaamd “Certified Liquid Gloss”. Door een uitvoerig onderzoek, gedurende 2 jaar in samenwerking tussen Re-Art en Genesis, zijn onder extreme UV omstandigheden met diverse papiersoorten, inkten, en diverse Epoxy's veel testen uitgevoerd en hebben we de juiste combinatie weten te vinden van papier, coating en inkt die garant staat voor een zeer lange levensduur met garantie.


Houdbaarheid

Re-Art produceert in samenwerking met Genesis dit product onder de naam Certified Liquid Gloss om garantie te kunnen geven op de houdbaarheid van dit product.

De combinatie die Re-Art in nauwe samenwerking met Genesis heeft getest zal minimaal vergelen (max 7%), heeft een extra UV filter en een grotere kleurdiepte. In combinatie met het door Re-Art geselecteerde papier hebben de testen aangetoond dat dit de meest geschikte combinatie is als het gaat om een zeer lange houdbaarheid. Zowel Genesis als Re-Art kunnen u daarom als enige op dit product garantie geven van 20 tot 30 jaar.

Levering

Productietijd

Bij Certified Liquid Gloss moet u rekening houden met een levertijd van 3 tot 4 weken. Voor een goed eindresultaat is het namelijk belangrijk dat we binnen het gietproces voldoende tijd wordt nemen voor het uitharden. Uiteraard vragen grotere oplages en/of een eventuele extra afwerking meer tijd en moet rekening houden met een mogelijke langere levertijd.


Verpakking

Re-Art heeft veel ervaring met het verpakken van Liquid Gloss werken. Met de grootste zorg pakken we uw product in en zorgen ervoor dat deze veilig verzonden kan worden.

Bij afname van meerdere of groot formaat werk (> 80 x 80 cm) adviseren we om dit bij ons af te komen halen of om gebruik te maken van ons afleverdienst.