Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Certified Liquid Gloss® – Epoxy

Liquid Gloss

Liquid Gloss is een merknaam voor epoxy. Het is een kunsthars dat over een foto op dibond of kunstwerk wordt gegoten. Het heeft een o.a. door de aflopende randen een prachtige uitstraling en is zeer geliefd bij fotografen en kunstenaars. Epoxy heeft ook een nadeel en dat is vergeling. Epoxy bevat chemicaliën die de print kunnen aantasten. De verkeerde combinatie van papier, inkt en epoxy zorgt ervoor dat de houdbaarheid zeer beperkt is.

Liquid gloss-klein
Re-Art introduceerde daarom onlangs een nieuw kwaliteits keurmerk genaamd “Certified Liquid Gloss”. Door een zeer nauwe samenwerking tussen Re-Art en Genesis en ruim 2 jaar testen te hebben uitgevoerd onder extreme UV omstandigheden met diverse papiersoorten, inkten, en diverse kunstharsen heeft Re-Art de juiste combinatie weten te vinden van papier, coating en inkt die garant staat voor een zeer lange levensduur met garantie.

Re-Art zal in samenwerking met Genesis dit nieuwe product onder de naam Certified Liquid Gloss gaan produceren en garantie kunnen geven op houdbaarheid van dit product.

De nieuwe epoxy die Re-Art in nauwe samenwerking met Genesis heeft getest zal minimaal vergelen (max 7%), heeft een extra UV filter en een grotere kleurdiepte. In combinatie met het door Re-Art geselecteerde papier hebben de testen aangetoond dat dit de meest geschikte combinatie is als het gaat om een zeer lange houdbaarheid. Zowel Genesis als Re-Art kunnen u daarom als enige op dit product garantie geven van 20 tot 30 jaar.

werktek-epoxy-001

 

De certified fine art print wordt opgeplakt op een dibond sandwichpaneel van 4 mm dik. Vervolgens wordt dit bewerkt met een high gloss of matte coating die in meerdere lagen wordt aangebracht. Doordat Liquid Gloss een natuurlijk vergrotend effect heeft worden de kleuren sterker en mooier naar voren gebracht. Aan de achterkant wordt een aluminium ophangframe gemonteerd, bij bevestiging aan de muur geeft dit een zwevend effect.

Share this: