Liquid Gloss

Prachtige diepe kleuren en optische werking

Home > Liquid Gloss

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Liquid Gloss

Unieke, gecertificeerde Liquid Gloss koopt u bij ons

liquid-gloss-klein

Liquid Gloss® is een proces waarbij een kunsthars (ook wel epoxy genoemd) wordt aangebracht op een kunstwerk of foto. Het heeft een natuurlijk vergrotend optische werking en een verhelderend effect, waardoor kleuren nog mooier tot hun recht komen. Mede daardoor is het populair bij fotografen en kunstenaars vanwege de mooie aflopende randen. Een andere mooie eigenschap is dat we speciale effecten kunnen toepassen die de kunstwerken een unieke uitstraling geven.

Helaas heeft epoxy en daardoor ook Liquid Gloss een negatieve naam gekregen doordat het bij verkeerd gebruik kan vergelen en door de chemische samenstelling de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Dat was voor Re-Art aanleiding om met een gecertificeerd product te komen met de naam Certified Liquid Gloss.

Verhelderend effect

Aflopende randen

Toevoegingen mogelijk

Maximale print resolutie

inclusief alu ophangprofiel

Levertijd: 21 werkdagen

Prijs: vanaf 80,00

De reden dat u ons inschakelt

Re-Art heeft zeer veel ervaring opgedaan in de afgelopen 15 jaar als het gaat om epoxyproducten en is grondlegger van het gecertificeerde product ‘Certified Liquid Gloss’. Het is uitermate geschikt voor waardevolle kunstwerken, omdat kleuren geconserveerd worden.  Wij verkopen geen producten waar we zelf niet achter staan en informeren u als klant altijd eerlijk over de plus- en minpunten van dit product.

“Wij verkopen geen producten waar we zelf niet achter staan”

Certified Liquid Gloss

Certified Liquid Gloss is de combinatie van archival papier met speciale topcoating, inkten en speciale heldere epoxy die niet vergeeld en de print niet aantast. Bij veel problemen met vergeling van epoxy is de oorzaak niet het epoxy maar vergeling door verzuring van de gebruikte print. Al sinds 2006 hebben wij veel onderzoek gedaan naar de samenstellingen van diverse epoxysoorten in combinatie met de prints en de resultaten waren schokkend. De levensduur werd bij gebruik van de verkeerde combinatie extreem verkort en in de meeste gevallen trad er extreme vergeling op.

Na jarenlange testen tot op de dag van vandaag zijn wij er in geslaagd een product te leveren waar we volledig achter staan als het gaat om houdbaarheid. Werken die onder het label ‘Certified Liquid Gloss’ worden vervaardigd, krijgen een speciale sticker die voorzien is van een productiecode en zijn daarmee gewaarborgd van garantie.

Onze garantie

Bij Re-Art streven we ernaar om duurzaamheid en een zeer lange levensduur te garanderen, evenals het niet kunnen verkleuren van de kunstwerken. Wij geven u altijd garantie op onze producten. Hoe dit zit, ontdekt u in onze speciale garantievoorwaarden.

epoxy-uv-houdbaarheids-testen-2

De eigenschappen van het product

De naam liquid zegt het al want Liquid Gloss geeft het gevoel alsof het kunstwerk in het water ligt. Het heeft een enorme optische werking die het kunstwerk een magische droomachtige sfeer geeft. Door het aanbrengen van de kunsthars krijgt het kunstwerk een enorme kleurdiepte. De afvloeiende randen geven het kunstwerk verder een zeer luxe uitstraling.

Levensduur

Ondanks dat wij met speciaal archival papier werken, blijft epoxy een chemische samenstelling die de levensduur van de print aanzienlijk verkort.

Lees meer

Er zijn geen officiële testrapporten en wij gaan uit van onze eigen testresultaten die we de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Op basis van de Delta E spectrale metingen die wij hebben gedaan zal er op lange termijn een vergeling kunnen optreden van 7 tot 10% en is de print minimaal 25 jaar houdbaar. Epoxy blijft een product dat net als de print onderhevig is aan luchtvochtigheid en temperatuur. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze garantiebepalingen voor houdbaarheid op dit product.

Het Proces

Nadat wij uw bestand hebben gecontroleerd en geoptimaliseerd voor het proces printen wij met archival inkten op ons ‘Certified Liquid Gloss’ papier. Dit papier is voorzien van een speciale coating die geen chemische reactie aangaat met de epoxy.

Lees meer

Dit doen wij uiteraard met een Epson printer die speciaal voor dit proces is afgesteld.  Epson levert nog altijd de hoogst mogelijke printresolutie. De print wordt verlijmd op 4mm dibond en gaat vervolgens de gietkamer in waar deze 24 uur moet acclimatiseren.

De eerste speciale laag van kunsthars wordt aangebracht die vervolgens moet uitharden. Na deze laag komen er 2 andere lagen overheen van een andere samenstelling en na uitharden kan het worden afgewerkt en worden voorzien van een ophangsysteem.

Het gehele proces inclusief alle stappen kan 2 tot 3 weken in beslag nemen mits de juiste productietijd voor Certified Liquid Gloss wordt aangehouden.

Formaat

Bij Re-Art uit Almere wordt alles op maat gemaakt voor u. Voor Certified Liquid Gloss is de maximale maat 150 x 300 cm.

Voeg iets extra’s toe aan uw kunstwerk

Wij bieden de mogelijkheid dat u in de gietstudio uw kunstdrukwerken handmatig uniek kunt maken. Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden van ons bedrijf. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 036-536 88 75.