Opspannen

Stevig en duurzaam

Home > Opspannen

Heeft u vragen? Bel gerust op 036-536 88 75

Fine Art Prints

Opspannen

Opspannen

De keuze van een spieraam is zeer belangrijk want het is de fundering van uw kunstwerk. Het opspannen van een canvas doek is een specialistisch stukje handwerk waarbij er zorgvuldig moet worden gewerkt om het kunstwerk niet te beschadigen.

Re-Art werkt met diverse soorten spielatten en indien nodig worden de frames tot op de millimeter op maat gemaakt en indien gewenst voorzien van een speciaal spanmechanisme.

Een groot voordeel als u uw canvasdoeken bij Re-Art laat opspannen is dat wij de volledige verantwoordelijkheid nemen als er tijdens het opspannen van het doek iets misgaat.

  • Niet gebonden aan standaard formaten
  • Keuze uit 2,2 of 4,5cm frame dikte
  • Uniek bijspan mechanism
  • Incl. stalen ophangdraad
  • Stabiel onder temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid

Levertijd: 10 a 15 werkdagen

Prijs: vanaf 19,95

Frames met speciaal spanmechanisme.

Omdat canvas van zichzelf de eigenschap heeft, bij een grotere verandering van temperatuur of luchtvochtigheid, dat het iets kan gaan rekken of krimpen, leveren wij ook spierraamen met een bijstel mechanisme. Met dit mechanisme kunt u op een eenvoudige wijze het doek bijstellen.

De eigenschappen

Standaard werken wij met 2,2cm en 4,5mm dikke frames. Om een stabiel houten frame te leveren, maken we onder andere gebruik van de houtsoort “Ayous”. Omdat deze houtsoort een zeer slechte warmtegeleider is heeft het een verwaarloosbare werkingseffect. Kromtrekken zal dus onder normale omstandigheden niet gebeuren. Naast deze stabiliteit is dit type houtsoort ook heel goed te bewerken met het juiste gereedschap. Ayous splijt en splintert vrijwel niet. Ayous hout is voornamelijk afkomstig uit West-Afrika en valt onder de duurzaamheidsklasse: 3-4.

Naast onze standaard frames werken wij met verlijmde frames en combinatie van hout en aluminium. De opgespannen ‘canvas giclée leveren wij standaard met een stalen ophangdraad. Indien gewenst kunnen we uw opgespannen frame ook in een baklijst plaatsen.” Neem contact met ons op als u hierin geïnteresseerd bent?

“Indien gewenst kunnen we uw opgespannen frame ook in een baklijst plaatsen.”

opspannen-d-800×800-pixels

Moet uw opgespannen werk ook verzonden worden?

Re-Art heeft veel ervaring met het verpakken van opgespannen ‘canvas’ werken. Met de grootste zorg pakken we uw product in en zorgen ervoor dat deze veilig verzonden kan worden.

Maak een afspraak en informeer naar de mogelijkheden.