Bent u geïnteresseerd neem gerust contact met ons op.   036-536 88 75

Digitalisatie

Helaas is onze ervaring dat veel kunstenaars geen goede opnames of foto’s maken van hun schilderijen of kunstwerken laten maken. Pas als er hoogwaardig beeldmateriaal nodig is voor bijvoorbeeld een publicatie of reproductie, komt men tot de conclusie dat de zelfgemaakte foto van het kunstwerk van onvoldoende kwaliteit is. Dat een perfecte opname of scan van een kunstwerk niet duur hoeft te zijn bewijst Re-Art al jaren.

De kwaliteit van reproducties wordt grotendeels bepaald door de wijze waarop het origineel gedigitaliseerd is. Wij pretenderen de allerbeste kwaliteit te leveren op dit gebied en hebben 25 jaar ervaring in het fotograferen van schilderijen, reproductiefotografie en lithografie. Wij werken met ’s werelds beste systeem voor digitalisatie van originele kunstwerken, namelijk de Cruse Synchron Table scanner. Dit is een zeer bewuste keuze voor Re-Art geweest, en ook de grote musea in de wereld waaronder ons eigen Rijksmuseum te Amsterdam gebruiken dit systeem.

Wij durven elke concurrentie op het gebied van digitalisatie aan. Om te bewijzen dat de Cruse Synchron Table scanner het beste is wat er is, kunt u altijd een vrijblijvende testopname laten maken zodat u een goede vergelijking heeft met uw huidige opnames.

  1. Een digitaal bestand op ware grootte
  2. Geen reflecties
  3. Tot 150 x 250 cm in een keer
  4. Alles tot 120×250 kan minimaal op 300dpi
  5. Er kan door glas heen gefotografeerd worden
  6. 100% egale uitlichting

Wij kunnen uw kunstwerken tegen vergoeding desgewenst ook ophalen en terugbrengen.

De Cruse Synchron Table scanner is de hoogste standaard als het gaat om digitaliseren van schilderijen, grafiek, aquarellen, pentekeningen, etsen, antiquarische boeken/artefacten, land/zeekaarten, panelen, tapijten etc. maar ook objecten als wandkleden, tapijt, tegels, laminaat en veel meer.

Met de Cruse Synchron Table scanner kunnen wij combinatieopnames maken waardoor u veel geld kan besparen. Andere systemen kunnen dat niet!

De Cruse Synchron Table Scanner heeft een veel hogere kwaliteit digitalisatie t.o.v. mobiele studiocamera’s met scanback achterwand systemen en losse verlichting. Elk ander systeem zal altijd problemen ondervinden van reflecties en uitlichting van het schilderij. De Cruse Synchron Table scanner overtreft elk systeem, doordat elke vierkante millimeter van het origineel exact dezelfde uitlichting heeft. Dit is met los opgestelde studiolampen onmogelijk te bereiken. De resolutie van een achterwand speelt hier geen rol. Mooie uitlichting onder een lage hoek is en blijft noodzakelijk voor het vastleggen van diepte in een schilderij. Zeker olieverfschilderijen kunnen nogal teleurstellend uitvallen door de werking van het prisma, en dan hebben we het nog maar niet over uitlichting van goud of zilver. Hier gaan alle andere systemen volledig onderuit. Het gehele schilderij egaal uitlichten is in de praktijk voor veel fotografen een groot problemen. Lichtverloop, ongewenste reflecties of te weinig diepte: de Cruse Synchron Table scanner heeft dit probleem niet!

Elk origineel is anders, en heeft een andere benadering en opnametechniek nodig om het uiterste eruit te halen. Een olieverfschilderij reageert heel anders dan een acrylschilderij, en heeft een andere belichting nodig. Een olieverfschilderij met veel transparante lagen kan soms zelf zeer onvoorspelbaar zijn tijdens fotografie, omdat het licht door de lagen heen gebroken kan worden, en er zodoende een ander kleurspectrum ontstaat. Wij fotograferen niet alleen uw kunstwerk, maar kijken met het oog van de kunstenaar naar het origineel. Wij beoordelen hoe een origineel is opgebouwd en op welke wijze de kunstenaar schildert, om zodoende de meest perfecte opname te kunnen maken.

Voordelen van onze Cruse Synchron Table scanner

De belichting kan volledig “customized” worden afgesteld bij het opnemen van originelen met enige oppervlaktestructuur, zoals bijv. olieverf originelen. Daarmee kan de structuur en textuur van het origineel op de gewenste wijze geaccentueerd worden. Dit geeft een enorme maximale scherpte tot in het volledige randbereik. Een 100% parallelle stand t.o.v. het origineel is gewaarborgd door volledig gecorrigeerde, geoptimaliseerde precisie repro-objectieven, en een continu rechte opnamelijn tussen CCD en origineel. Egale uitlichting is gegarandeerd door computergestuurde lichtmeting en uitlichting correcties. Géén enkele lichtafval naar de hoeken meer dus, en geen randvertekening !

Originelen kunnen tot maar liefst 150 x 250 cm in één keer worden opgenomen, tot een bestandsgrootte van maar liefst 1 GB (Bij volle benutting van de CCD). Grotere originelen tot 2 x 3 meter worden in 2 of 4 scangangen opgenomen en softwarematig naadloos in elkaar gezet.

Er kan door glas heen gefotografeerd worden.

Meerdere werken in 1x opnemen is mogelijk d.m.v combinatie opnames.

Geen last van storende reflecties in opnames van uw olieverfschilderijen, geen zichtbare filmkorrel in het beeld, nooit meer dia- of scannervuiltjes in de druk zichtbaar die niet op het origineel aanwezig waren !

Kwetsbare originelen (ook zeer grote) kunnen gewoon worden neergelegd, zonder op enige manier contact te hoeven maken met een glas- of andere drager, en worden in een tot voorheen onbereikbare kwaliteit gedigitaliseerd.

Het gepatenteerde synchroon lichtsysteem verlicht slechts een smalle strook van het origineel, terwijl het origineel meebeweegt met de scanlijn van de scanner erboven. Hierdoor wordt het origineel bijzonder gelijkmatig uitgelicht. Daar er gebruik wordt gemaakt van speciale lampen welke vrijwel geen warmteontwikkeling geven (Koude cathode lichtbuizen), en delen van het origineel slechts gedurende een zeer korte tijd worden belicht, is er geen enkele verkleuring of ander gevaar voor het origineel.

De absoluut hoogste kleurkwaliteit is gewaarborgd d.m.v. een volledige ICC geprofileerde colormanagement workflow.

De Cruse Synchron Table scanner is voorzien van een volledig autofocus scherpstelsysteem, dat wordt ingesteld op bais van de dikte van het origineel, onscherpte is hiermee uitgesloten.

Schilderijen hoeven niet uit de lijst omdat er een minimale schaduwrand is.

Grote 150x 250 cm vacuümtafel om alle dunnere originelen vlak te houden.

Scannen van Dia’s, films, negatieven & opzichten.

In het huidige digitale tijdperk komt het scannen van een dia steeds minder vaak voor, en worden hoogwaardige scanners zeldzaam. Indien u niet meer over het originele kunstwerk beschikt, maar nog wel in het bezit bent van een (grootformaat) dia of eventueel een negatief, dan kunnen wij deze nog altijd voor u scannen.

Synchron_Table_white-bg

Wij maken gebruik van een Crossfield Celsis 6200 Drumscanner en zijn daarmee een van de twee bedrijven die nog High-End drumscans kunnen vervaardigen. Het is de beste drumscanner die ooit is gemaakt en heeft een enorm bereik in resolutie en densiteit. Beter is er niet! Deze scanner is een uitkomst voor fotografen die nog altijd een groot archief op dia of negatief heeft en deze extreem wilt vergroten.

Naast de Crossfield Celsis 6200 Drumscanner maken wij gebruik van de CREO/KODAK IQ Smart met de revolutionaire XY stitch technologie. Dit is nog altijd één van de meest geavanceerde flatbed scanners van dit moment.

Share this: