Re-Art is een samenwerking aangegaan met ARTTrust®

Re-Art is een samenwerking aangegaan met ARTTrust®. ARTTrust® maakt gebruik van een systeem waarbij gelimiteerde edities nu ook officieel worden geregistreerd en traceerbaar zijn. Voor jouw als fotograaf of kunstenaar dus de manier om aan te tonen dat elke gelimiteerde print uniek en authentiek is.

Het ARTTrust® systeem maakt gebruik van de the ARTTrust® Bubbleseal®, een label waarin een willekeurig stel luchtbellen is ingekapseld in een doorschijnende polymeerfilm. Het label maakt gebruik van een pH-neutrale, niet-zure lijm die de archiveringseigenschappen van de afdruk niet aantast.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer een kunstafdruk voor verkoop wordt geproduceerd, brengt de kunstenaar de zilveren Bubbleseal® aan op de achterkant van de afdruk. De gouden Bubbleseal® wordt vervolgens aangebracht op het echtheidscertificaat van de koper. De derde Bubbleseal® (blauw) wordt op hun eigen kopie van het certificeringsdocument of bestand bevestigd.

Re-Art of de kunstenaar registreert vervolgens het tagnummer op de print in zijn of haar persoonlijke ruimte op de ARTTrust® Online website. Verkopers of kopers kunnen vervolgens eenvoudig de authenticiteit van een bepaalde print verifiëren door ARTTrust® Online te bezoeken en het Bubbleseal® -nummer (of QR code) van de print in te voeren. De records bevatten ook informatie over de artiest, de drukmethode en de gebruikte materialen.

Technologie

De kern van ARTTrust® is de Bubbleseal®. Geproduceerd door de Prooftag® Company, is elke Bubbleseal® samengesteld uit een doorschijnend polymeer waarin een set luchtbellen willekeurig zelf gegenereerd wordt.

Deze “bubbelconstellatie” is de kern van de identiteit van de pigmentafdruk. Elke Bubbleseal® van het ARTTrust® Online-merk heeft een uniek persoonlijk nummer met een QR Code en wordt geregistreerd in een database voordat het de Prooftag® Company verlaat. Eenmaal op een oppervlak aangebracht, kan de tag niet meer worden verwijderd zonder de metalen filmlaag visueel te veranderen. De Bubbleseal® wordt door verschillende industrieën en administraties gebruikt wanneer er behoefte is aan een bewijs van echtheid of wanneer het risico op vervalsing of vervalsing groot is: hoogwaardige wijnen, horloges, schoonheidsproducten, gaming, douane en andere overheidsinstanties.

Bent u geïnteresseerd? Lees meer op onze ARTTrust® pagina.